Nu 200 sterfgevallen, 4077 bevestigde besmettingen

Sinds gisteren zijn 3 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal sterfgevallen komt daarmee op 200.

Er werden het afgelopen etmaal ook 32 nieuwe besmettingen vastgesteld. Er werden 9 positieve gevallen ontdekt bij controles aan de grens. Het totaal aantal bevestigde coronagevallen staat nu op 4077.

Er worden momenteel 10 patiënten beademd op de intensive care, 124 mensen hebben inmiddels de IC verlaten. Sinds het begin van de corona-uitbraak in Griekenland zijn er 424.675 klinische tests uitgevoerd.

295 geïmporteerde coronagevallen

In de periode 1-19 juli zijn 295 buitenlandse bezoekers positief getest op het coronavirus. Dat heeft onderminister van Civiele Bescherming, Nikos Hardalias, bekendgemaakt.

Van deze geïmporteerde gevallen was driekwart afkomstig uit de Balkanlanden: Servië (78) , Bulgarije (63) , Roemenië (61) en Albanië (23)Bij bezoekers uit de VS werden 26 besmettingen vastgesteld.

Nederlandse toeristen teruggestuurd

10 Nederlanders die eerder deze week op de luchthaven van Lesbos landden, zijn door de Griekse autoriteiten teruggestuurd naar Nederland omdat ze het Passenger Location Form (PLF) niet hadden ingevuld. Dat meldt de lokale nieuwssite Sto Nisi.

Hetzelfde overkwam 16 Nederlandse vakantiegangers op Samos. Volgens de website Samos Today hadden ook deze reizigers geen PLF ingevuld. Het invullen van dit formulier is verplicht als je naar Griekenland reist.

  • Het elektronische formulier en gedetailleerde instructies voor het invullen zijn te vinden op travel.gov.gr

2 Responses to Nu 200 sterfgevallen, 4077 bevestigde besmettingen

  1. […] Nu 200 sterfgevallen, 4077 bevestigde besmettingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: