Meerdere bosbranden uitgebroken

Op verschillende plaatsen in Griekenland zijn vandaag natuurbranden uitgebroken. Bij Olympia, in Kechries, in Petalidi, op Kreta en op Lesbos moest de brandweer in actie komen.

In Kehries, bij Korinthe in het oosten van de Peloponnesos, proberen 143 brandweerlieden een grote bosbrand onder controle te krijgen. Ze krijgen daarbij hulp van 6 blusvliegtuigen en 8 helikopters. Behalve het actieve front van de brand zijn er ook verschillende kleinere vuurhaarden.

De brand brak rond het middaguur uit in Loutra Oraias Elenis, een bosgebied in de buurt van een militair kamp met grote munitiedepots. Het kamp kwam niet in gevaar.

Drie nederzettingen en een zomerkamp voor kinderen werden aan het begin van de middag uit voorzorg geëvacueerd nadat het vuur zich door de harde wind snel verspreidde. Later werden ook het dorp Athikia en een pension voor mensen met een handicap geëvacueerd.

Olympia en Petalidi

In een bosrijke gebied in de regio Lasionos bij het oude Olympia op de Peloponnesos brak vandaag ook een natuurbrand uit. De vlammen zouden volgens de brandweer geen gevaar vormen voor bewoonde gebieden. Vanwege een natuurbrand bij Petalidi (Messenia) werd de nederzetting Mathia uit voorzorg geëvacueerd.

Kreta en Lesbos

Op Kreta brak een brand uit in de gemeente Agios Vassileios. Het vuur ontstond op een perceel tussen twee hotels in het Damnoni-gebied. De brand is gedeeltelijk onder controle, maar de brandweer maakt zich zorgen over de harde wind – die soms zelfs windkracht 10 bereikte.

Op Lesbos verwoestte een natuurbrand honderden stremma dennen- en olijfbomen. Het vuur brak uit in de buurt van het klooster van Agios Rafail. Vanwege de harde wind is het vuur, dat woedt in een moeilijk bereikbaar gebied, lastig te bestrijden.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

De natuurbrand bij Kehries

2 Responses to Meerdere bosbranden uitgebroken

  1. […] regionale eenheid Korinthe is vandaag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de grote natuurbrand die enkele dagen geleden uitbrak in de regio. Het gaat om de nederzettingen Xylokerizi, Sofiko, Athikia, Galataki en Aghios […]

  2. […] Meerdere bosbranden uitgebroken […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: