Grieks erestaatsburgerschap voor Victoria Hislop

Victoria Hislop, de schrijfster van bestsellers als ‘Het Eiland’ en ‘Zij die geliefd zijn’, mag zich officieel Grieks noemen.

De Griekse president Katerini Sakellaropoulou heeft een erenaturalisatiedocument ondertekend waarmee de 61-jarige Britse auteur het Griekse staatsburgerschap kan claimen.

Hislop, die een vakantiehuis heeft op Kreta waar ze enkele maanden per jaar doorbrengt, kreeg het Griekse staatsburgerschap voor het promoten van de moderne Griekse geschiedenis en cultuur, inclusief de geschiedenis van het eilandje Spinalonga, de laatste leprakolonie in Europa.

Spinalonga, voor de kust van Kreta, diende als decor voor Hislops historische roman ‘Het Eiland’ uit 2005. Het boek werd ook bewerkt als tv-serie. Haar roman ‘Ansichtkaarten uit Griekenland’ wordt door de Griekse zender ERT ook bewerkt tot een televisieserie.

Volgens de Griekse wet kan ere-naturalisatie worden verleend aan mensen ‘die uitzonderlijke diensten aan het land hebben verleend of wier naturalisatie het algemeen belang dient’. Vorig jaar kreeg acteur Tom Hanks het erestaatsburgerschap.

  • Podcast This is Athens: Victoria Hislop – pages of history:

3 Responses to Grieks erestaatsburgerschap voor Victoria Hislop

  1. Sophia schreef:

    Gefeliciteerd Victoria!
    Haar boeken zijn verslavend, het is vaak zo herkenbaar voor mij. Een paar jaar geleden, waa de serie το Νησί / Het Eiland te zien op tv in Griekenland. Ik heb de hele serie gevolgd en terug in Nederland haar boek het eiland gekocht en gelezen. Het verhaal was heel goed verfilmd ,beiden heel emotioneel en mooie momenten.

  2. […] Grieks erestaatsburgerschap voor Victoria Hislop […]

  3. […] Grieks erestaatsburgerschap voor Victoria Hislop […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: