Negatieve Covid-19-test vereist bij aankomst via Promachonas

Toeristen die via de grensovergang Promachonas Griekenland willen binnenkomen, moeten vanaf volgende week een negatieve moleculaire coronatest kunnen tonen.

Bij een moleculaire coronatest (pcr) wordt met een wattenstaafje keel- en neusslijm afgenomen. Deze test moet 72 uur voordat de toeristen Griekenland binnenkomen zijn uitgevoerd.

De Griekse regering heeft dat besloten vanwege het toenemende aantal mensen die positief testten aan de Grieks-Bulgaarse grens. Promachonas aan de grens met Bulgarije is de enige grensovergang die geopend is voor toeristen.

Volgens regeringswoordvoerder Stelios Petsas geldt dit voor mensen die om ‘niet essentiële redenen’ naar Griekenland reizen en gaat de maatregel in op 14 juli om 06.00 uur. Het blijft verplicht om het Passenger Location Form (PLF)  in te vullen, 24 uur voor aankomst in Griekenland.

Meer geïmporteerde besmettingen

Sinds het begin van deze week is in Griekenland een stijging in het aantal corona-infecties te zien. De meeste besmettingen worden vastgesteld bij reizigers die via Promachonas het land binnenkomen.

Vandaag werden bij controles aan de Grieks-Bulgaarse grens 29 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Het gaat om toeristen uit Bulgarije en Roemenië die positief testten op het virus.

De zorgen over het aantal geïmporteerde coronabesmettingen in Griekenland neemt toe en de autoriteiten houden aankomsten via de noordelijke landsgrens nauwlettend in de gaten. Eerder deze week sloot Griekenland zijn grenzen voor reizigers uit Servië, vanwege een forse toename in het aantal coronagevallen in dat land.


3 Responses to Negatieve Covid-19-test vereist bij aankomst via Promachonas

  1. […] die via de Promachonas-grensovergang Griekenland willen binnenkomen, moeten vanaf volgende week een negatieve moleculaire Covid-19-test kunnen tonen. Deze test moet 72 uur voor aankomst in Griekenland zijn uitgevoerd. De Griekse regering heeft dat […]

  2. […] Negatieve Covid-19-test eis bij aankomst via Promachonas […]

  3. […] positief testten aan de Grieks-Bulgaarse grens. De toeristen moeten sinds vorige week aan de grens een negatieve moleculaire Covid-19-test kunnen tonen. Die test mag bij aankomst in Griekenland niet ouder zijn dan 72 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: