Corona-update: 3390 besmettingen, 191 doden

Sinds gisteren zijn er 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Griekenland telt nu 3390 bevestigde coronagevallen, meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY).

Voor de vierde dag op rij zijn er geen mensen overleden. Het aantal sterfgevallen blijft staan op 191. Op de intensive care worden 10 patiënten beademd.

Verdere versoepeling maatregelen

Op 1 juli opent Griekenland 7 van de 14 grensovergangen in het noorden van het land. Het gaat om Evzones, Kakavia, Krystallopigi, Promachonas, Nymfea, Kastanies en Kipi. Ook mogen vanaf die datum weer buitenlandse jachten en schepen aanmeren in de Griekse havens.

Op 1 juli gaan ook alle luchthavens in het land weer open voor internationale vluchten. Alleen directe vluchten uit Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn tot 15 juli nog niet welkom in Griekenland. 

‘Geïmporteerde besmetting’ op Aegina

Een man uit Groot-Brittannië die naar het eiland Aegina is gereisd, heeft positief getest op Covid-19. De man reisde samen met zijn vrouw via Belgrado naar Griekenland om een ​​begrafenis bij te wonen. Op de luchthaven van Athene werd het echtpaar getest, waarna ze direct doorreisden naar Aegina.

Na de begrafenis werd bekend dat de man positief testte op het virus. De test van zijn vrouw was negatief. De man is asymptomatisch en zit in quarantaine in Mesagros op Aegina.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


2 Responses to Corona-update: 3390 besmettingen, 191 doden

  1. Darling Doormat schreef:

    Toch met een bang hartje uitkijken naar morgen…

  2. […] Corona-update: 3390 besmettingen, 191 doden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: