Eerste coronageval op Syros sinds maart

Sinds gisteren is het aantal bevestigde coronabesmettingen met 13 gestegen naar 3321. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update.

Ook is er – na 4 dagen zonder sterfgevallen – één persoon overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen in Griekenland staat nu op 191. Op de intensive care worden 9 mensen beademd. Er zijn in totaal 291.840 diagnostische Covid-19-tests afgenomen.

Eerste besmetting op Syros in maanden

De meeste van de 13 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in zogenaamde clustergebieden, waar al veel gevallen bekend waren. Van deze nieuwe gevallen zijn er 3 in Xanthi, 1 in Rodopi (allebei in het noordoosten van Griekenland), 1 in Paramythia (Epirus), 1 in Pella (Centraal-Macedonië) en 1 in Kastoria (West-Macedonië). Op het Cycladen-eiland Syros is het eerste coronageval sinds eind maart vastgesteld.

Vijf besmettingen zijn ‘geïmporteerde’ gevallen. Twee besmettingen werden ontdekt bij aankomsten via de grensovergang Promachonas met Bulgarije, in drie gevallen ging het om vliegtuigpassagiers.

Lockdown Echinos verlengd

De lockdown van het dorp Echinos in de regio Xanthi wordt met vijf dagen verlengd tot 30 juni. Het dorp ging op 18 juni voor een week op slot, nadat er sinds 11 juni 73 nieuwe coronabesmettingen en vijf sterfgevallen waren gemeld.

In Echinos werden op 11 juni ook al beperkende maatregelen opgelegd, maar de autoriteiten besloten uiteindelijk voor een totale lockdown van het dorp. Ook eind maart werden er maatregelen genomen na een groot aantal besmettingen met het coronavirus in de regio.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


3 Responses to Eerste coronageval op Syros sinds maart

  1. vreemd, een paar maanden geleden was er al sprake van het eerste slachtoffer op Syros. Ook toonde toen de map met gevallen over heel Griekenland, dat er al 1 geval was in Syros en 9 op Mykonos. Waar komen die cijfers vandaan?

  2. […] Eerste coronageval op Syros sinds maart […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: