Informatieformulier invullen voor reis naar Griekenland

Reizigers uit onder andere Nederland en België die naar Griekenland gaan, zijn verplicht om een speciaal COVID-19-informatieformulier in te vullen.

De reizigers moeten op het formulier hun persoonlijke contactgegevens opgeven, het adres van hun verblijf in Griekenland en het (eerste) land van waaruit ze zijn vertrokken. De informatie kan de Griekse autoriteiten helpen in geval van coronabesmettingen.

Ook reizigers die in Griekenland arriveren vanuit Albanië, Frankrijk, Italië, Noord-Macedonië, Portugal, Spanje en Zweden zo’n formulier invullen. Dat geldt ook voor reizigers uit niet-EU-landen.

  • Klik hieronder om het formulier (.pdf) te downloaden en af ​​te drukken:

21 positieve tests bij inkomende reizigers

In Griekenland bestaat vrees voor een tweede golf van het coronavirus in de zomer. Tussen 15 en 21 juni zijn op de luchthavens van Athene en Thessaloniki ruim 120 internationale vluchten geland met zo’n 14.000 passagiers.

Van deze inkomende reizigers zijn er 9349 getest op het coronavirus. Van hen testten er 21 positief. Het gaat om reizigers die vertrokken vanuit Parijs, Amsterdam, Doha, Rome, Brussel, Genève, Belgrado, Sofia, Milaan en Tirana.

Drive-through teststraat in Xanthi

In Xanthi is vandaag een proef gestart met een speciale ‘drive through’ teststraat. Mensen kunnen zich daar laten testen op het coronavirus zonder daarvoor hun auto te verlaten. Als de proef een succes is, worden de teststraten ook in de rest van Griekenland ingevoerd.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


2 Responses to Informatieformulier invullen voor reis naar Griekenland

  1. Heel goed geregeld en begrijpelijk. Ik begrijp niet waarom het Nederlandse Min van Buitenlandse Zaken Griekenland nog steeds Code Oranje geeft.

  2. […] Informatieformulier invullen voor reis naar Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: