Corona-update: Vrees voor herinfectie op Kreta

Sinds gisteren zijn er 10 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het Griekse ministerie van Volksgezondheid in het dageljkse rapport.

Het totaal aantal bevestigde besmettingen staat nu op 3266, daarvan in 55 procent man. Van alle vastgestelde coronagevallen in Griekenland zouden er 720 (22 procent) gerelateerd zijn aan reizen vanuit het buitenland.

Het afgelopen etmaal zijn in Griekenland geen nieuwe sterfgevallen gemeld. Het dodental als gevolg van het coronavirus blijft staan op 190. Op de intensive care worden 9 Covid-19-patiënten beademd, hun gemiddelde leeftijd is 75 jaar.

Vrees op Kreta voor mogelijke herinfectie

Op Kreta zijn zorgen over een 21-jarige Zweed die mogelijk voor de tweede keer positief heeft getest op het coronavirus. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De man arriveerde op 5 mei in Athene, waar hij positief testte en in het ziekenhuis werd behandeld. Voordat hij – na 14 dagen quarantaine – voor zijn werk afreisde naar Chania op Kreta testte de Zweed nog negatief op het coronavirus. Hij werkt voor een telecommunicatiebedrijf dat is gevestigd in Zweden.

Niet alleen de Griekse gezondheidsautoriteiten, maar ook het bedrijf waar de man werkt is alert. Volgens de lokale nieuwssite Zarpanews is de Zweed met veel mensen in aanraking geweest.

Afgezien van ongeveer 8-10 bevestigde gevallen aan het begin van de pandemie in maart, is Kreta tot dusver coronavirusvrij gebleven.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Corona-update: Vrees voor herinfectie op Kreta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: