Athene en Aegina locaties voor nieuwe Franse film

Athene en het nabijgelegen eiland Aegina zijn geselecteerd als filmlocaties voor de nieuwe Franse speelfilm ‘On sourit pour la photo’ van regisseur François Uzan.

De opnames beginnen op 13 juli en nemen zes weken in beslag. Er wordt gefilmd op historische archeologische sites, waaronder de tempel van Aphaia op Aegina. Ook in de wijken Keramikos en Pagrati worden opnames gemaakt, net als in het cultureel centrum van de Stavros Niarchos Foundation.

Griekse Nationale Toerisme Organisatie (GNTO) noemt de productie ‘een zeer belangrijk project voor de promotie van Griekenland in het buitenland’. Volgens de GNTO zullen naar schatting meer dan 10 miljoen Fransen de film bekijken. Ook zal ‘On sourit pour la photo’ worden uitgebracht in Italië, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje en enkele andere landen.

“Ons doel is om de dynamische elementen van de hoofdstad, de Griekse gastronomie en de lokale manier van leven te benadrukken”, zegt de GNTO in een verklaring. “Maar ook de minder bekende aspecten van de regio Attica, waaronder de jachthavens en wijnmakerijen, het Vouliagmeni-meer en de cultuur rond de pistacheproductie van Aegina.”

De bekende Franse acteurs Jacques Gamblin en Pascale Arbillot spelen de hoofdrol in ‘On sourit pour la photo’. De film moet in 2021 in Parijs in première gaan.

One Response to Athene en Aegina locaties voor nieuwe Franse film

  1. […] Athene en Aegina locaties voor nieuwe Franse film […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: