Corona-update: Vijf dagen zonder sterfgevallen

tsio

Voor de vijfde opeenvolgende dag zijn er geen mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het aantal sterfgevallen blijft staan op 183.

Wel zijn er sinds gisteren 9 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, waardoor het totaal aantal is gestegen naar 3121. Op de intensive care worden 13 mensen beademd.  Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY).

Musea weer open

Vanaf morgen gaan de musea in Griekenland na drie maanden weer open voor het publiek. Bezoekers moeten zich wel aan enkele regels houden: in afgesloten ruimtes moet 1,5 meter afstand worden gehouden, buiten geldt dat 2 meter afstand moet worden gehouden. Het dragen van een mondkapje is verplicht en groepen zijn beperkt tot acht personen.

Opstarten toerisme

De reisbeperkingen voor vluchten vanuit Italië, Spanje en Nederland worden morgen opgeheven.  De vluchten mogen alleen landen op de internationale luchthaven van Athene.  Alle passagiers zullen bij aankomst in Griekenland worden getest op het coronavirus.

Op 15 juni zal ook de luchthaven van Thessaloniki weer open gaan voor vluchten uit het buitenland, met uitzondering van ​​vluchten uit Italië, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Albanië en Noord-Macedonië.

Vanaf 1 juli worden de internationale vluchten op alle luchthavens in het hele land toegestaan – dus ook op de eilanden,


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: