Beperkingen voor vluchten uit Nederland vanaf 15 juni opgeheven

De reisbeperkingen voor vluchten vanuit Italië, Spanje en Nederland worden op 15 juni opgeheven. Dat heeft minister van Toerisme Haris Theoharis bekend gemaakt.

Vluchten uit Italië, Spanje en Nederland mogen vanaf aanstaande maandag landen op de internationale luchthaven van Athene. Alle passagiers zullen bij aankomst in Griekenland worden getest op het coronavirus.

Het is verplicht om het testresultaat af te wachten in een speciaal geselecteerd hotel. Alleen is de coronatest positief is, moet de reiziger 14 dagen in quarantaine. Wie negatief test, mag direct weg. Het is dus niet meer noodzakelijk om 7 dagen in isolatie te gaan bij een negatieve test, zoals aanvankelijk werd aangekondigd.

Voor internationale vluchten naar de luchthaven van Thessaloniki blijft het reisverbod voor Nederland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Turkije, Albanië en Noord-Macedonië tot 1 juli gehandhaafd.

De nu geldende reisbeperkingen voor vluchten uit België worden op 15 juni nog niet opgeheven.

Reizen naar Griekenland vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli worden de internationale vluchten op alle luchthavens in het hele land toegestaan. Inkomende reizigers zullen dan alleen via steekproeven worden getest op het coronavirus: wie positief test moet 14 dagen in quarantaine. Ook zijn reizigers verplicht om een elektronisch formulier met hun contactgegevens in Griekenland in te vullen.

De veerboten uit Italië mogen vanaf 1 juli ook weer aanmeren in Griekse havens. Ook de grensovergangen op het vasteland gaan dan weer open voor het wegverkeer. De nu geldende reisbeperkingen vanuit Turkije zullen uiterlijk op 30 juni worden herzien.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


13 Responses to Beperkingen voor vluchten uit Nederland vanaf 15 juni opgeheven

 1. Els schreef:

  Er wordt vanaf 1 juli dus steekproefsgewijs getest op passagiers vanuit Nederland.
  Moet je de uitslag dan afwachten in speciaal hotel? Zoja, hoe kom je dan alsnog op je accommodatie?

  • Natascha schreef:

   Alle reizigers die vanaf 1 juli in Griekenland aankomen (per vliegtuig, veerboot of auto) kunnen steekproefsgewijs worden getest. De uitslag moet je inderdaad afwachten in een geselecteerd hotel. Hoe daarna het vervoer naar je accommodatie wordt geregeld, weet ik niet. Maar dat zal ongetwijfeld ter plaatse worden uitgelegd mocht je een van de personen zijn die getest wordt.

 2. Ria Bodson schreef:

  En wat als ik antistoffen heb voor Corona , mag ik dan Griekenland binnen ?
  Ik ga naar mijn zus ! Graag antwoord
  Gr ria

  • Natascha schreef:

   Wie tussen 15 en 30 juni van Nederland naar Griekenland (luchthaven Athene) vliegt, wordt altijd gecontroleerd op het coronavirus. Alleen mensen met positieve tests moeten 14 dagen in quarantaine. Vanaf 1 juli geldt dat alle inkomende reizigers in heel Griekenland steekproefsgewijs getest kunnen worden.

   Dus: wie negatief test bij aankomst, kan gewoon zijn reis vervolgen in Griekenland. Wie positief test mag ook het land in, maar moet wel 14 dagen (onder toezicht) in quarantaine. Het al dan niet hebben van antistoffen speelt geen rol bij het testbeleid, lijkt mij.

 3. Beisser schreef:

  Hoi wanneer kunnen toeristen, uit nederland naar de eilanden vliegen..bijv. Rodhos en Kos

 4. Edso Wijvekate schreef:

  Goedemorgen,
  Dan toch voor de zekerheid het volgende; wij gaan met de boot vanuit Italie naar Giekenland na 1 juli. Random worden mensen getest. Als je getest wordt moet je dan per definitie in een hotel de resultaten afwachten? Met andere worden als je steekproefsgewijs eruit wordt gehaald ben je eigenlijk al gelijk de klos?
  Dank voor alle updates en info. Ben er blij mee.
  Met groet Edso

  • Natascha schreef:

   Wat bedoel je met de klos zijn? Als je wordt getest en de uitslag is negatief, mag je je reis gewoon voortzetten. Het resultaat moet je inderdaad afwachten in een hotel.

 5. I&k schreef:

  Wat met Belgen die vanuit Nederland vliegen op 1 juli ?
  Kan dit ?
  Wanneer weten we hier meer over ?

  • Natascha schreef:

   Er wordt gekeken naar de herkomst van de vlucht (dus de luchthaven waar het vliegtuig is vertrokken) en niet naar de nationaliteit van de passagiers. Dat is namelijk niet toegestaan.

 6. […] Beperkingen voor vluchten uit Nederland vanaf 15 juni opgeheven […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: