Te drukke bar op Mykonos overtreedt coronaregels

Op 25 mei mochten de café’s en restaurants hun terrassen weer openen, sinds 6 juni is het ook weer toegestaan om gasten binnen te ontvangen. De horecagelegenheden moeten zich daarbij wel aan strikte voorwaarden houden.

Voor een van de populairste strandtenten op Mykonos duurde die heropening niet lang. De zaak in Ftelia moest zijn deuren na één dag alweer sluiten omdat bezoekers zich niet hielden aan de hygiëne- en afstandsregels. De bar ‘Alemagou’ moet 60 dagen dicht en een boete van 20.000 euro betalen.

Volgens de inspectie dansten de feestgangers te dicht op elkaar. Secretaris-generaal voor handel en consumentenbescherming, Panagiotis Stampoulidis, noemde het een ‘onacceptabel beeld’.

“Er zijn heel simpele regels. Strandtenten moeten de bar niet opengooien, er moet worden voorkomen dat zich menigtes vormen en feesten zijn uit den boze. Iedereen moet begrijpen dat deze regels worden gehandhaafd”, zei hij tegen Skai TV.

‘Ernstig probleem’

Hoogleraar infectieziekten Nikolaos Sypsas waarschuwde dat ‘overbezetting en opeenstapelingen’ een ernstig probleem vormen. “Eén persoon uit deze groep is genoeg om 100 of 200 anderen te infecteren”, zei hij op Skai TV.

Sypsas zei dat zowel de feestgangers als de ondernemer schuldig zijn aan het negeren van hun verantwoordelijkheden. Hij benadrukte dat de eigenaren niet alle gasten kunnen accepteren. “De corona-epidemie is nog niet voorbij.”


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Te drukke bar op Mykonos overtreedt coronaregels

  1. […] Te drukke bar op Mykonos overtreedt coronaregels […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: