Nu 3049 besmettingen, 182 sterfgevallen

Sinds 4 juni zijn er 97 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus bijgekomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen daardoor gestegen naar 3049. In de regio Xanthi testten 29 mensen positief op het virus.

Er zijn de afgelopen dagen 2 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen staat nu op 182. Er worden 10 mensen beademd op de intensive care.

Bij 30 van de 97 nieuwe gevallen gaat het om mensen die vanuit het buitenland naar Griekenland zijn gereisd. De afgelopen 24 uur steeg het aantal bevestigde coronabesmettingen met 52. Dat is het hoogste dagelijkse stijging sinds 23 april.

Mogelijk toch weer dagelijkse coronabriefings

De Griekse autoriteiten overwegen om toch weer dagelijkse briefings te geven over het aantal bevestigde coronabesmettingen en sterfgevallen. Daar was aan het begin van deze maand mee gestopt, omdat de cijfers bemoedigend leken. Na de nieuwe piek in besmettingen wordt die beslissing mogelijk herzien.

Sinds 26 mei worden er geen live persconferenties meer gehouden over het coronavirus. Viroloog en hoogleraar Sotiris Tsiodras verscheen 72 dagen lang om 18.00 uur op televisie als woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. Sindsdien publiceerde de nationale gezondheidsautoriteit enkele keren per week de nieuwste coronacijfers.

“Het is nu tijd, de situatie is heel goed, dankzij jullie allemaal”, zei een emotionele Tsiodras tijdens zijn laatste persconferentie op 26 mei. Door zijn tv-optredens, waarin hij vertelde welke strenge maatregelen tegen het coronavirus nodig waren en waarom, werd Tisodras een van de meest populaire personen in Griekenland. Hij kreeg zelfs de hoofdrol in een korte animatiefilm over het virus.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Nu 3049 besmettingen, 182 sterfgevallen

  1. […] Nu 3049 besmettingen, 182 sterfgevallen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: