Centrum Athene 3 maanden gedeeltelijk autovrij

Een groot deel van het centrum van Athene wordt volgens een gezamenlijk ministerieel besluit vanaf medio juni tijdelijk afgesloten voor auto’s. De maatregel zou bedoeld zijn om voetgangers meer ruimte te geven, zodat zij beter afstand kunnen houden om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Het verbod geldt in eerste instantie voor drie maanden en kan daarna nog eens met drie maanden worden verlengd. Automobilisten die het verkeersverbod overtreden, krijgen een boete van 150 euro.

De verkeersbeperkingen zijn van toepassing in het gebied dat wordt begrensd door de straten Mitropoleos, Ermou, Athinas en Stadiou en op het gedeelte van Ermou tussen de straten Athinas en Agion Asomaton. De Stadiou-straat blijft open voor verkeer.

Het verbod geldt niet voor permanente bewoners, voertuigen die horen bij lokale bedrijven, openbaar vervoer en taxi’s. Ook regerings- en gemeentefunctionarissen en hoge ambtenaren hebben een ontheffing.

Athens City Walk-project

De gemeente Athene heeft  onlangs besloten om de werkzaamheden aan het Athens City Walk-project te versnellen. Het project omvat onder meer de uitbreiding van het voetgangersgebied en moet de archeologische vindplaatsen en monumenten in de stad met elkaar verbinden. De ‘Megalos Peripatos’ (grote wandeling) van 6,8 kilometer moet in 2022 klaar zijn.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


 

One Response to Centrum Athene 3 maanden gedeeltelijk autovrij

  1. […] Centrum Athene 3 maanden gedeeltelijk autovrij […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: