Blue Flag-keurmerk voor 497 Griekse stranden

[klik op een foto om de galerij te openen]

Dit jaar hebben 497 Griekse stranden en 14 jachthavens het Blue Flag-keurmerk ontvangen. Ook 6 exploitanten van boten voor duurzaam toerisme kregen het keurmerk. Dat heeft de Helleense Vereniging voor de Bescherming van de Natuur (HSPN) bekend gemaakt.

Griekenland staat daarmee op de tweede plaats van een mondiale lijst met 47 landen, na Spanje. Wereldwijd is het Blue Flag-keurmerk dit jaar toegekend aan 3895 stranden, 691 jachthavens en 82 boten voor duurzaam toerisme.

De meeste vlaggen (94) gingen naar stranden in Chalkidiki, in het noorden van Griekenland, gevolgd door de eilanden Kreta en Rhodos.

De Blue Flag is een internationale duurzaamheidsonderscheiding voor jachthavens en stranden en wordt sinds 1987 jaarlijks uitgereikt. Het keurmerk is een initiatief van de FEE (Foundation for Environmental Education). In Griekenland wordt het programma gecoördineerd door het EEPF.

De stranden en jachthavens moeten voldoen aan strenge criteria op het gebied van veiligheid, milieuzorg en informatieverstrekking wat betreft natuur en milieu. Voor stranden is een ‘uitstekende’ waterkwaliteit een belangrijke vereiste. Voor toeristen is de Blue Flag ook een kwaliteitssymbool: het staat voor goede stranden en een schone zee.

One Response to Blue Flag-keurmerk voor 497 Griekse stranden

  1. […] Blue Flag-keurmerk voor 497 Griekse stranden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: