Athene krijgt drive-in-bioscoop

Op 1 juni mogen de openluchtbioscopen in Griekenland weer open. Op die dag kunnen filmliefhebbers in Athene ook voor het eerst sinds jaren weer een drive-in bioscoop bezoeken.

Met het oog op het coronavirus is het openen van een drive-in bioscoop, waarin alle bezoekers een film bekijken vanuit hun eigen auto, een slimme zet.

Vorige week werd de Facebookpagina Athens Drive-in Cinema gelanceerd, met een logo in een retro lettertype dat doet denken aan oude Griekse films. Op de pagina, die al meer dan 5000 volgers heeft, wordt de komst van de bijzondere bios aangekondigd maar de exacte locatie is nog geheim.

Op de Facebookpagina krijgen bezoekers de vraag voorgelegd of ze de voorkeur geven aan gyros of taco’s en aan popcorn of nacho’s. Een filmquiz en foto’s geven hints over wat de bioscoopganger binnenkort kan verwachten.

Openluchtbioscopen zijn in Griekenland geen onbekend fenomeen, maar de drive-in bioscoop kennen de meeste Grieken uit Amerikaanse films. In Griekenland heeft de drive-in een korte geschiedenis. De cinema’s waren vooral in de periode 1975 – 1985 in bedrijf.

3 Responses to Athene krijgt drive-in-bioscoop

 1. rarakalo schreef:

  En de ferry’s van Italië naar Griekenland???

  Hartelijke groet,

  Rik Westra.

  rik@dutch.nl

  • Natascha schreef:

   Hallo Rik,

   De bootverbindingen naar de Griekse eilanden en tussen Italië en Griekenland worden hervat op 25 mei. Passagiers worden op temperatuur gecontroleerd en moeten vragenlijsten invullen die ze bij de bemanning moeten inleveren voordat ze aan boord worden toegelaten. Deze vragenlijsten zijn verkrijgbaar bij reisbureaus en bij de rederijen zelf, of kunnen worden gedownload op de website van het Ministerie van Scheepvaart en Eilandenbeleid (http://www.ynanp.gr)

   Meer informatie over de regels die gelden voor het vervoer per ferry:
   https://news.gtp.gr/2020/05/15/new-rules-ferry-travel-greece-post-covid-19/

 2. […] Athene krijgt drive-in-bioscoop […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: