Toeristen vanaf 15 juni weer welkom in Griekenland

Het toeristisch seizoen in Griekenland zal op 15 juni officieel beginnen met de opening van de seizoenshotels. Premier Kyriakos Mitsotakis maakte dat vandaag bekend. “Laten we van deze zomer de epiloog van de coronacrisis maken”, zei Mitsotakis in zijn televisietoespraak.

Vliegtuigen zullen aanvankelijk alleen mogen landen op de internationale luchthaven van Athene. Vanaf 1 juli worden de vluchten geleidelijk uitgebreid naar alle luchthavens, ook op de toeristische bestemmingen. Inkomende reizigers hoeven geen coronavirus-test te doen of in quarantaine te gaan, maar worden wel steekproefsgewijs tests afgenomen.

Op 1 juni heropenen de campings en hotels die – normaal gesproken – het jaar rond geopend zijn. Op 15 juni volgen dan de seizoenshotels en toeristenaccommodaties.

Toeristen uit landen met bemoedigende coronacijfers zijn als eerste weer welkom in Griekenland. Volgens toerismeminister Haris Theoharis gaat het om bezoekers uit ongeveer 20 landen. Hij noemde Duitsland, Israël, Cyprus en Bulgarije als voorbeeld. Zij mogen vanaf 15 juni naar Griekenland reizen.

Een tweede groep bezoekers is welkom vanaf 1 juli, met uitzondering van toeristen uit landen met negatieve epidemiologische kenmerken. Zij worden vanaf 15 juli geleidelijk toegelaten.

Eind mei zal een lijst bekend worden gemaakt met de landen waarvan de inwoners als eersten weer naar Griekenland mogen reizen.

Lagere btw

Premier Mitsotakis kondigde ook enkele maatregelen aan om het toerisme en andere sectoren die door de coronacrisis zijn getroffen te ondersteunen. Zo wordt bijvoorbeeld de btw op koffie, non-alcoholische dranken, kaartjes voor openluchtbioscopen en kaartjes voor het openbaar vervoer tijdelijk verlaagd van 24 naar 13 procent. De btw-verlaging geldt van 1 juni tot 31 oktober 2020.

De regering subsidieert ook de salarissen en sociale bijdragen voor werknemers in de toeristische sector en betaalt werkloosheidsuitkeringen aan seizoensarbeiders die dit jaar niet worden aangenomen.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


4 Responses to Toeristen vanaf 15 juni weer welkom in Griekenland

 1. silvia janssens schreef:

  ik vrees dat het om de economie te doen is en dat de gezondheid van het volk op de tweede plaats komt. Te meer daar Griekenland touristen wil lokken met lagere drankprijzen; denk aan de wantoestanden die hieruit zouden kunnen ontstaan, en de voorzichtigheid vliegt dan ook de deur uit. Zeer bedenkelijk

  • Thomas schreef:

   Ik denk dat het zowiezo niks word op de eilanden om anderhalve meter te handhaven.
   Wat denk je van excursies…
   Terrasjes en restaurants aan de boulevard….mondkapjes op als je ergens naar binnen gaat..
   We hebben in januari al geboekt …en een flink deel betaald…wij passen dit jaar!
   Dan moet het ons maar 300..het is niet anders…
   Gezelligheid moet er zijn..en dat kan onmogelijk met al die maatregelen

 2. […] Toeristen vanaf 15 juni weer welkom in Griekenland […]

 3. Dora schreef:

  Sylvia, ik ben het helemaal met je eens, ekonomie staat voorop.
  Heb diverse brieven hierover gestuurd naar de regering, uiteraard
  geen antwoord. Ze offeren hun burgers op voor toeristen. Ze zullen komen uit de zeer besmette landen (Scand. landen, Rusland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Israel, NL enz. Alleen al om met zoveel nationaliteiten te zijn lijkt me onverstandig.

  Ook Thomas heeft helemaal gelijk. Op vakantie ga je normaal als alles o.k. is. Nu, met de corona, levert het volgens mij alleen maar
  stress op – dit kan niet de bedoeling zijn.
  Idd met al die maatregelen, lijkt me niet leuk. Er gaat tenslotte
  niets boven je gezondheid, jullie hebben de juiste keuze gemaakt.
  Bovendien krijgen jullie in NL ook een mooie zomer las ik.
  Blijf gezond !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: