Nieuwe podcast-serie: We’ll Always Have Athens

This is Athens, de officiële stadsgids van Athene, heeft een nieuwe serie podcasts gelanceerd met de titel “We’ll Always Have Athens”.

De Britse acteur, tv-presentator en auteur Stephen Fry is de eerste gastspreker. In zijn verhaal van 15 minuten over de Griekse hoofdstad vertelt Fry over zijn liefde voor de Griekse mythologie en zijn eerdere bezoeken aan Athene, waaronder de eerste keer dat hij de Acropolis zag: “Ik voelde me zo verbonden”.

In zijn podcast vertelt Fry over de wedstrijd tussen Athena en Poseidon over de bescherming van de stad die de naam van de godin zou gaan dragen. Ook doet hij verslag van de geboorte van Erechtheus en vertelt hij een gedeelte van de legende van de grote held Theseus.

Mythologie en haar rol in de samenleving en cultuur zijn belangrijk voor Fry. In 2018 publiceerde hij zijn hervertelling van een aantal Griekse mythen onder de titel ‘Mythos‘, dat een bestseller werd. In 2019 schreef hij ‘Helden‘, over legendarische stervelingen uit de Griekse mythologie zoals Jason, Perseus en Heracles.

Iedere twee weken wordt er een nieuwe podcast uitgebracht van “We’ll Always Have Athens”. De afleveringen zijn te vinden op de website, Spotify en iTunes. In de komende afleveringen zijn onder meer fotograaf en filhelleen Robert McCabe en auteur Victoria Hislop (o.a. Het Eiland) te gast.

  • Beluister de podcast van Stephen Fry:

 

 

2 Responses to Nieuwe podcast-serie: We’ll Always Have Athens

  1. […] Nieuwe podcast-serie: We’ll Always Have Athens […]

  2. […] Nieuwe podcast-serie: We’ll Always Have Athens […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: