Georganiseerde stranden mogen weer open

De 515 georganiseerde stranden in Griekenland mogen vanaf 16 mei weer open, dat is eerder dan gepland. Ze moeten zich dan wel houden aan een reeks strenge richtlijnen, die zijn opgesteld door de speciale commissie die het ministerie van Volksgezondheid adviseert over de coronacrisis.

Zo is er een limiet van 40 personen per 1.000 vierkante meter en het wordt verplicht om het aantal bezoekers bij de ingang van de strandclub te registreren.

De parasols moeten minstens 4 meter uit elkaar staan. Per parasol zijn twee ligbedden toegestaan (behalve voor gezinnen met minderjarige kinderen), de onderlinge afstand tussen deze twee bedden is minstens 1,5 meter.  Badgasten zijn verplicht om op hun strandhanddoeken te liggen in plaats van op het bed zelf. Teamsporten met fysiek contact zijn verboden op het strand.

Afhaalrestaurants

Horecafaciliteiten op het terrein van strandclubs werken als afhaalrestaurants en mogen alleen voorverpakte goederen verkopen. De verkoop van alcoholische dranken is verboden, net als het bereiden van eten. Klanten moeten bij het bestellen 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Personeel wordt ‘met klem’ aangeraden om maskers te dragen die hun neus en mond bedekken, maar dit is niet verplicht. Het is niet toegestaan ​​om eten en drinken naar de ligbedden van strandgangers te brengen.

Strandbedden achter plexiglas

Een strandbar op het strand van Persissa op Santorini was vorige week de eerste in Griekenland die plexiglas rond de ligbedden heeft geïnstalleerd om strandgangers te beschermen tegen het coronavirus. Ook zijn er desinfectiemiddelen aanwezig en wordt er gebruik gemaakt wegwerphanddoeken en matrassen.

De georganiseerde stranden werden op 14 maart gesloten op bevel van premier Mitsotakis. Hij nam dat besluit omdat veel Grieken zich niet hielden aan de preventieve coronamaatregelen en er massaal opuit gingen om te genieten van het mooie weer.

 


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


 

One Response to Georganiseerde stranden mogen weer open

  1. […] Georganiseerde stranden mogen weer open […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: