Arktouros vangt pasgeboren reekalfjes op

[klik op een afbeelding voor een vergroting]

Arktouros heeft zich ontfermd over een gewond reekalfje van enkele dagen oud. Het dier, met delen van de navelstreng nog aan zijn lichaam, was door jagers gevonden op de berg Paiko.

Het pasgeboren reekalf, dat slechts 1,5 kilo weegt, had een gebroken pootje. Door deze verwonding zouden zijn overlevingskansen in het bos vrijwel nihil zijn. De twee jagers brachten het beestje – dat de naam Thomas heeft gekregen – naar een dierenarts in Giannitsa die hem behandelde.

“Ze hadden hun honden voor een training meegenomen naar de berg Paiko en de honden vonden het reekalf. De jagers zagen dat het babyhert gewond was en dat zijn moeder van een afstand stond te kijken, niet in staat om te helpen”, zei dierenarts Giannis Rintis tegen persbureau AMNA. “Ze wikkelden het in een deken en brachten het dier naar mij.”

Het gebroken pootje van het hertje is in een speciale spalk gezet en de dierenartsen verwachten dat het snel zal genezen. Het dier wordt verzorgd in de veterinaire Aetos-kliniek van Arktouros in Florina. Volgende maand wordt Thomas overgebracht naar een omheind bosgebied waar hij dan wordt voorbereid op zijn vrijlating in het wild.

Update 29/04: Thomas heeft gezelschap gekregen. Gisteren werd nog een pasgeboren reekalfje naar het veterinair centrum van Arktouros in Florina gebracht. Het dier was gevonden in het struikgewas bij een boerderij in Kompoti, in het departement Arta.

Het reekalfje heeft de naam Mata gekregen en zal net als Thomas enige tijd in het wildreservaat blijven, voordat ze weer in het wild worden uitgezet. Dat gebeurt waarschijnlijk ergens volgend jaar.

3 Responses to Arktouros vangt pasgeboren reekalfjes op

  1. tandjoeng1 schreef:

    Jagers ? Zo noemen zij zich. Waarom en waarvoor jagen op bijvoorbeeld vogeltjes. Zij zijn te zien en te horen en een normaal denkend mens denk eigenlijk, waarop schieten zij eigenlijk ? Er zijn bijna geen vogels meer te zien. Maar ja, iedereen kan een jachtgeweer kopen en deze moet toch gebruikt worden. Vele , zichzelf jager noemend, zijn nog te lui om de geschoten vogeltjes op te rapen. Maar wie zijn nu de idioten ? De jagers of zij die deze waanzin toestaan.

  2. […] Arktouros vangt pasgeboren reekalfjes op […]

  3. […] Arktouros vangt pasgeboren reekalfjes op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: