150 coronabesmettingen in migrantenhotel Kranidi

In een hotel in Kranidi op de Peloponnesos waar migranten en vluchtelingen worden opgevangen hebben 150 mensen positief getest op het coronavirus.  Dat heeft onderminister van Burgerbescherming en Crisisbeheersing Nikos Hardalias bekend gemaakt.

Het gaat om 148 migranten en twee hulpverleners van een internationale organisatie, die allemaal geen typerende symptomen vertonen. Hardalias benadrukte dat ‘er geen reden is om in paniek te raken’ en dat alles wat er ook moet gebeuren volgens protocol zal verlopen,

Het hotel was op 16 april al in quarantaine geplaatst, nadat een vrouwelijke werknemer positief had getest op Covid-19. Volgens rapporten was zij 12 dagen niet in het hotel geweest. In het hotel, dat wordt gehuurd door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM),  verblijven zo’n 470 migranten en vluchtelingen. De meesten van hen zijn afkomstig uit Afrika.

Gisteren werd bekend dat een 28-jarige zwangere vrouw uit Somalië die in het hotel verblijft dit weekend positief testte op het virus tijdens een bezoek aan het ziekenhuis van Nafplio. Zij vertoont geen symptomen en werd in quarantaine geplaatst in haar hotelkamer. Daarop werd besloten ook de andere mensen in het hotel te testen op het coronavirus.

Als gevolg van de coronauitbraak in het migrantenhotel kondigde viceminister van Burgerbescherming en Crisisbeheersing Nikos Hardalias een 14-daagse avondklok aan voor de stad Kranidi. Tussen 20.00 uur en 08.00 uur mogen inwoners niet de straat op. Het hotel wordt helemaal afgesloten.

Interactieve kaart

Op een interactieve kaart zijn alle bevestigde gevallen van het coronavirus in Griekenland te zien. De gegevens zijn afkomstig van officiële aankondigingen van de Griekse nationale gezondheidsorganisatie (EODY) en media die melding maken van lokale gevallen.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


 

3 Responses to 150 coronabesmettingen in migrantenhotel Kranidi

  1. […] 150 coronabesmettingen in migrantenhotel Kranidi […]

  2. […] op één dag sinds 21 april, toen werden 156 nieuwe coronagevallen gemeld (bijna allemaal in een hotel in Kranidi waar migranten en vluchtelingen waren […]

  3. […] Er zijn de afgelopen maanden wel enkele besmettingen met het coronavirus vastgesteld in kamp Vial op Chios en in de kampen Ritsona, Malakasa, Koutsohero en Nea Kavala op het vasteland. In een hotel in Kranidi waar migranten en vluchtelingen werden opgevangen bleken in april 150 mensen positief. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: