Corona-update: Nu 2245 coronagevallen, 116 doden

Het aantal bevestigde coronagevallen in Griekenland is gestegen naar 2245. Er zijn tot dusver 116 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt. Er worden 61 patiënten behandeld op de intensive care.

Griekenland pakt van alle Europese landen de coronacrisis het best aan, concludeerde de Franse denktank The Bridge afgelopen week. Volgens The Bridge hebben de Grieken door het nemen van snelle en strenge maatregelen de verspreiding van het coronavirus kunnen vertragen en zo de curve kunnen afvlakken.

Een 28-jarige zwangere vrouw uit Somalië is positief getest op het coronavirus. Ze was voor een andere reden naar het ziekenhuis in Nafplio gegaan, waar ook een bloedtest werd afgenomen die aanwezigheid van het coronavirus kan aantonen.

De vrouw verblijft in een hotel in Kranidi op de Peloponnesos, dat onder toezicht staat van de Internationale Migratieorganisatie. Ze vertoont geen symptomen en is in quarantaine geplaatst in haar kamer. In het hotel zijn 470 (voornameljk Afrikaanse) asielzoekers gehuisvest. Vorige week overleed in het hotel een 39-jarige vrouw uit Soedan, maar zij zou niet besmet zijn met het coronavirus.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


 

2 Responses to Corona-update: Nu 2245 coronagevallen, 116 doden

  1. M A Toren schreef:

    Super aanpak!! Begrijp niet dat jullie onze kranten in Nederland niet halen.Staat wel vol met Italie Spanje en Amerika.Maar dat het goed gast met jullie dat lees of hoor je hier niet…..heel erg vreemd!Jalouzie?????

  2. […] Corona-update: Nu 2245 coronagevallen, 116 doden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: