Vliegverbod van/naar 6 landen verlengd tot 15 mei

De Griekse burgerluchtvaartautoriteit heeft vandaag bekend gemaakt dat het verbod op commerciële vluchten van en naar zes Europese landen tot 15 mei is verlengd.

Het gaat om vluchten van/naar Italië, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland. Vluchten van/naar Duitsland zijn alleen toegestaan ​​naar de internationale luchthaven in Athene.

Griekenland staakte op 29 maart het vliegverkeer van/naar Nederland om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook het vliegverkeer van en naar Duitsland werd in deze periode opgeschort. Deze maatregelen zouden in eerste instantie duren tot 15 april, maar zijn nu dus met een maand verlengd.

Het vliegverkeer met Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië was al eerder in maart stilgelegd. Voor Turkije gelden er nog extra beperkingen: ook alle zee-, spoor- en wegverbindingen met dat land worden opgeschort en mensen mogen Griekenland niet in. Ook dit wordt nu verlengd tot 15 mei.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


 

One Response to Vliegverbod van/naar 6 landen verlengd tot 15 mei

  1. […] Vliegverbod van/naar 6 landen verlengd tot 15 mei […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: