Grieks filmarchief vertoont zeldzame films online

Het Griekse Filmarchief, een non-profitorganisatie die helpt bij het verzamelen, conserveren en promoten van het Griekse filmerfgoed, organiseert vanwege de coronacrisis deze maand online vertoningen van enkele speelfilms uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

“De huidige omstandigheden vereisen kalmte, nuchterheid en een goed humeur. We blijven dus thuis en kijken naar goede films. Daarom beveelt het Filmarchief een selectie van zeldzame films uit zijn archief aan”, staat in een verklaring op de website.

De films zijn gerestaureerd met behulp van digitale technologie. Ze zijn geselecteerd op basis van hun historische waarde en tonen de evolutie van het Griekse cinema-erfgoed en de veranderingen die Griekenland door de jaren heen heeft ondergaan. Het initiatief trapte af met ‘I Roda’ (Het wiel), een korte film van Theodoros Adamopoulos uit 1964. Deze film is nog de hele maand te zien.

Op 8 april werd  ‘Oi peripeteies tou Villar’ (De avonturen van Villar) vertoond, een van de oudste nog bestaande Griekse narratieve fictiefilms (1924), gemaakt door Joseph Hepp.

Deze stomme en vroege geluidsfilms zijn in april te zien:

Zodra een film online in première gaat, is deze 72 uur lang beschikbaar op de website van het Griekse filmarchief. De films zijn te zien op www.tainiothiki.gr De vertoningen beginnen om 20.00 uur (Griekse tijd)

One Response to Grieks filmarchief vertoont zeldzame films online

  1. […] Grieks filmarchief vertoont zeldzame films online […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: