‘Life will smile’ tijdelijk (gratis) online te zien

De film ‘Life will smile’ vertelt het ongelooflijke en unieke verhaal van de 275 Joden van Zakynthos die allemaal de Holocaust overleefden. Het is een verhaal over moed en een liefdevolle, vriendelijke gemeenschap die samenkomt tijdens een van de donkerste tijden in de menselijke geschiedenis. Het docudrama toont de gebeurtenissen door de ogen van de toen 10-jarige Chaim Konstantini. Konstantini is ook de verteller in de film, hij overleed in 2018.

Er stonden dit jaar vertoningen van de film gepland in verschillende landen, maar de mondiale coronacrisis gooide roet in het eten en de screenings zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Omdat bijna iedereen nu aan huis gebonden is vanwege coronamaatregelen besloten de makers om ‘Life will smile’ tijdelijk online beschikbaar te maken.

De documentaire is van 8 april 20.00 uur tot 13 april 20.00 uur gratis te zien via deze link op Vimeo. De film (40 minuten) is in het Grieks en heeft Engelse (en Hebreeuwse) ondertitels.


Meer lezen over dit onderwerp? 

Miracle at ZakynthosThe Only Greek Jewish Community Saved in Its Entirety from Annihilation –  Deno Seder

Bestel het boek bij Bol.com

 

5 Responses to ‘Life will smile’ tijdelijk (gratis) online te zien

 1. […] ‘Life will smile’ tijdelijk (gratis) online te zien […]

 2. Marijke schreef:

  Hallo Natasja, Het lukt me niet om de video te bekijken. Ik moet een wachtwoord invullen en dat heb ik niet. Wat doe ik verkeerd?
  Gr Marijke

  • Natascha schreef:

   Hallo Marijke,

   De film was tot gisteravond (13 april) gratis te zien op Vimeo. De makers zullen de video nu dus weer hebben afgeschermd en achter een wachtwoord hebben geplaatst. Het ligt dus niet aan jou 😉

   Hartelijke groet,
   Natascha

 3. Anna m van esveld schreef:

  Geweldige docu! Vrienden in NY waren zeer enthousiast. Ze wisten niet dat het tot 13 april gratis aangeboden werd. Ook ik wist het niet. Is er nog een mogelijkheid voor hen om deze docu te kunnen zien??? Vr gr. Anna

  • Natascha schreef:

   Voorlopig zijn alle vertoningen opgeschort ivm de coronapandemie. Daarom was de docu 5 dagen gratis online te zien. Het is dus afwachten of / wanneer de film nog in NY wordt vertoond. Helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: