Zelfs chocoladehazen dragen dit jaar mondkapjes

Zelfs chocolade Paashazen moeten er aan geloven in tijden van corona. Dit jaar dragen ze geen paaseieren of voorjaarsbloemen als decoratie, maar beschermende maskers en handschoenen.

Banketbakker Marios Papadopoulos verkoopt in zijn winkel in Thessaloniki chocolade paashazen met een beschermend – chocolade – gezichtsmasker. En ook patisserie Bazakas in Lykovrysi, in het noorden van Athene, heeft de veiligheidsvoorschriften naar een hoger niveau getild en hun chocolade paashaasjes voorzien van een beschermende medische uitrusting.

Pasen wordt in Griekenland dit jaar op 19 april gevierd. De Grieks-orthodoxe kerk zal tijdens de Paasweek liturgieën houden achter gesloten deuren in verband met de coronamaatregelen. Dat heeft de Heilige Synode, het bestuurslichaam van kerk, besloten. De Grieken kunnen op 26 mei de opstanding alsnog vieren in de kerk.

Dit jaar zal Pasen voor veel Grieken sowieso anders dan anders zijn. Vorige week benadrukte regeringswoordvoerder Stelios Petsas nogmaals hoe belangrijk zelfisolatie is. Hij riep mensen nadrukkelijk op om niet naar hun geboortedorpen te gaan om daar Pasen te vieren.

 

3 Responses to Zelfs chocoladehazen dragen dit jaar mondkapjes

  1. […] Zelfs chocoladehazen dragen dit jaar mondkapjes […]

  2. […] Zelfs chocoladehazen dragen dit jaar mondkapjes […]

  3. […] Na de paashaas, moet nu ook de kerstman eraan geloven: een mondkapje. Kaarsenmaker Alexios Gerakis uit Thessaloniki heeft heeft decoratieve kaarsen gemaakt van de kerstman met een groot blauw chirurgisch masker dat zijn witte baard bedekt. Ook de kaarsen n de vorm van sneeuwpoppen zijn getooid met een mondkapje. “We proberen de boodschap over te brengen dat gezondheid eerst komt, dan al het andere”, zei Gerakis tegen Reuters. “Kerstmis is een beetje een vraagteken voor ons allemaal dit jaar denk ik. We moeten optimistisch zijn, maar het is onzeker wat er gaat gebeuren.” […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: