Lockdown Griekenland verlengd tot 27 april

[video: lege straten, pleinen en monumenten in Athene]

Griekenland heeft de lockdown met drie weken verlengd. Het land blijft op slot tot maandag 27 april om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat heeft viceminister van Crisisbeheersing en Burgerbescherming Nikos Hardalias bekend gemaakt.

Hij waarschuwde dat er aanvullende maatregelen genomen worden die de bewegingsvrijheid nog verder beperken als mensen de huidige regels blijven negeren. “De komende drie weken zijn cruciaal. Laten we niet verpesten wat we tot nu toe hebben bereikt”, zei Hardalias op de persconferentie.

Hoewel de meeste Grieken zich aan de maatregelen houden, zijn er volgens een persbericht van het Ministerie van Burgerbescherming tot dusver 19.454 boetes opgelegd wegens schending van de bewegingsbeperkingen.

Paasweekeinde

Hardalias kondigde ook aan dat burgers hun vaste woonplaats niet kunnen wijzigen, niet online en ook niet met handgeschreven aangiftes bij de belastingdienst. Door de bewegingsbeperkingen die op 23 maart werden opgelegd, is het verboden voor niet-permanente inwoners om naar het platteland te verhuizen. Maar sommige Grieken zouden hun vaste woonplaats hebben laten veranderen zodat ze tijdens de paasdagen naar hun geboortedorpen of -eilanden kunnen gaan.

Grieks Pasen valt op 19 april. De Grieks-orthodoxe kerk zal tijdens de Paasweek liturgieën houden achter gesloten deuren. Dat heeft de Heilige Synode, het bestuurslichaam van kerk, besloten. De Grieken kunnen op 26 mei de opstanding alsnog vieren in de kerk.

1673 bevestigde besmettingen, 68 doden

Het Griekse ministerie van Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat er sinds gisteren 60 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus zijn geregistreerd, het totaal komt daarmee op 1673. Het dodental als gevolg van het virus steeg naar 68, nadat 9 patiënten zijn overleden. Op de intensive care-afdelingen van Griekse ziekenhuizen verblijven nog 92 coronapatiënten.

Op een interactieve kaart zijn alle bevestigde gevallen van het coronavirus in Griekenland te zien. De gegevens zijn afkomstig van officiële aankondigingen van de Griekse nationale gezondheidsorganisatie (EODY) en media die melding maken van lokale gevallen.


  • De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.

3 Responses to Lockdown Griekenland verlengd tot 27 april

  1. […] heeft de lockdown met drie weken verlengd. Het land blijft op slot tot maandag 27 april om verdere verspreiding van het coronavirus te […]

  2. ingrid Osephius schreef:

    Stringente maatregelen, maar ik ben er blij mee. Het resultaat is zeer weinig doden, tot nu toe, en weinig mensen die besmet zijn. Ik voel me veilig hier.

  3. […] Lockdown Griekenland verlengd tot 27 april […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: