Nu 1415 bevestigde coronabesmettingen; 50 doden

In Griekenland zijn nu 1415 bevestigde besmettingen met het coronavirus, dat zijn er 101 meer dan gisteren. Ook er is opnieuw een persoon overleden aan de gevolgen van het virus, waardoor het totaal aantal coronadoden op 50 komt. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt tijdens de dagelijkse persconferentie.

Onder de nieuwe besmettingen zijn ook drie monniken uit het Xenophontos-klooster op de heilige berg Athos. Zij zijn opgenomen in een ziekenhuis in Thessaloniki. Het drietal was in gezelschap van een andere monnik uit hun klooster – die al eerder positief testte op het virus – onlangs naar Engeland gereisd met een reliek van Sint George.

Gisteren werd bekend dat bij 20 opvarenden van een passagiersschip een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Het schip, de Eleftherios Venizelos, ligt voor anker bij Piraeus en 383 bemanningsleden en passagiers zijn getest op het virus. Twee bemanningsleden, een Indonesiër en een Zwitser, zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Interactieve kaart

Op een interactieve kaart zijn alle bevestigde gevallen van het coronavirus in Griekenland te zien. De gegevens zijn afkomstig van officiële aankondigingen van de Griekse nationale gezondheidsorganisatie (EODY) en media die melding maken van lokale gevallen.


  • De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.

One Response to Nu 1415 bevestigde coronabesmettingen; 50 doden

  1. […] Nu 1415 bevestigde coronabesmettingen; 50 doden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: