Ga op ‘virtuele vakantie’ naar Griekenland

Vanwege het coronavirus zit een vakantie naar Griekenland er – voorlopig – niet in. Maar niet getreurd: als je niet naar Griekenland kunt, dan haal je met deze tips Griekenland toch gewoon naar je toe. Een soort virtuele vakantie dus.

Virtueel museumbezoek

Alle musea zijn gesloten, maar liefhebbers kunnen toch de nodige cultuur snuiven via ‘Google Arts & Culture’. Op dat platform kun je bijvoordeeld een virtueel bezoek brengen aan het Acropolis Museum, het Benaki Museum, het Museum of Cycladic Art of het Alexandros Soutzos Museum (The National Gallery). Of bekijk monumenten en werelderfgoedsites, zoals de tempel van Apollo op Naxos, vanuit alle mogelijke hoeken.


Grieks uit eigen keuken

Omdat de restaurants gesloten zijn vanwege de coronacrisis, ben je voor een Griekse maaltijd aangewezen op een bezorgdienst. Of je gaat zelf de keuken in, al dan niet de hulp van een kookboek of website. Op het YouTube-kanaal Greek Cooking Made Easy zijn heel veel smakelijke gerechten te vinden, die stap voor stap worden uitgelegd.


Serie: The Durrells op Corfu

BBC First herhaalt momenteel The Durrells, een dramady over de jonge weduwe Louise Durrell die in 1935 het roer omgooit en besluit met haar vier rebelse kinderen het Engelse Bournemouth te verruilen voor Corfu. De serie is gebaseerd op het semi-autobiografische boek ‘My Family and Other Animals’ van natuuronderzoeker, schrijver en tv-presentator Gerald Durrell. Op 1 april start de herhaling van het tweede seizoen.

Vanaf 14 april ook elke werkdag om 17.50 uur op NPO 2 (en NPO Start)


Online Streetart

Athene is niet alleen een openluchtmuseum voor oudheden, maar ook voor graffiti en streetart. Bijna overal in de stad zijn bijzondere muurschilderingen te vinden. Een echte tour langs de kleurrijke afbeeldingen is nu niet mogelijk, maar online is er ook genoeg te zien. De website Athensguide heeft bijvoorbeeld een uitgebreide verzameling.


Bekijk (gratis) IDFA-documentaires

De website van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA)
bevat een enorme collectie documentaires die er ooit zijn vertoond. Daarbij zitten ook docu’s uit / over Griekenland. Tegen een kleine vergoeding (€3,99) is Next Stop: Utopia van Apostolos Karakasis uit 2015 te bekijken. Zo’n 300 documentaires zijn gratis beschikbaar binnen Nederland (buiten Nederland zijn dat er bijna 200) zoals:


Blijf dromen

Marketing Greece heeft onder de titel “Till Then, #StaySafe” een campagne gelanceerd, waarin toeristen worden opgeroepen om goed op zichzelf te letten en te blijven dromen van een ‘ontsnapping’ naar het prachtige Griekenland. Daarom hier wat extra linkjes om de tijd door te komen, weg te dromen of inspiratie op te doen voor een toekomstige vakantie.


“Greece from Home”

Het online platform “Greece from Home” wil mensen helpen in contact te blijven (of te komen) met de Griekse cultuur, het land te ontdekken en geïnspireerd te raken door de attracties – en dit alles terwijl ze thuis blijven. Ontdek bijvoorbeeld de evolutie van Griekse muziek, volg een yogales op Amorgos, verdiep je in de Griekse mythologie of leer tzatziki maken van de bekende chef-kok Akis Petretzikis.


Het Griekse filmarchief thuis

“De huidige omstandigheden vereisen kalmte, nuchterheid en een goed humeur. We blijven dus thuis en kijken naar goede films”, aldus het Griekse Filmarchief. Op de website worden daarom de hele maand april enkele zeldzame speelfilms vertoond uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De vertoningen beginnen om 20.00 uur (Griekse tijd) en zijn 72 uur lang beschikbaar nadat de film online in première is gegaan.


4 Responses to Ga op ‘virtuele vakantie’ naar Griekenland

  1. […] Ga op ‘virtuele vakantie’ naar Griekenland […]

  2. […] Ga op ‘virtuele vakantie’ naar Griekenland […]

  3. […] Ga op virtuele vakantie naar Griekenland […]

  4. […] Ga op ‘virtuele vakantie’ naar Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: