Griekenland staakt vliegverkeer van/naar Nederland

Griekenland staakt voorlopig het vliegverkeer van en naar Nederland. Dat heeft Onderminister van Burgerbescherming en Crisisbeheersing Nikos Hardalias vandaag bekend gemaakt. De maatregel gaat in op zondag 29 maart om 03.00 uur en duurt tot zeker 15 april.

Ook het vliegverkeer van en naar Duitsland wordt in deze periode opgeschort, met uitzondering van vluchten van / naar Athene International Airport.

Turkije en het Verenigd Koninkrijk

Begin deze week werd al het vliegverkeer met Turkije en het Verenigd Koninkrijk week al stilgelegd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het verbod op vluchten van/naar Italïe en Spanje werd verlengd. Ook deze maatregel geldt tot zeker 15 april.

Voor Turkije gelden er nog extra beperkingen: ook alle zee-, spoor- en wegverbindingen met dat land worden opgeschort en mensen mogen Griekenland niet in.

Luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines schort  alle internationale vluchten op. De maatregel is op 26 maart ingegaan en duurt tot 30 april. De luchtvaartmaatschappij blijft repatriëringsvluchten of andere noodvluchten uitvoeren. Ook zullen er nog enkele wekelijkse vluchten van Athene naar Brussel worden uitgevoerd.

Geen algemene repatriëring

Er komt geen algemene repatriëring voor Griekse burgers die gestrand zijn in het buitenland. Volgens onderminister van Burgerbescherming en Crisisbeheersing Nikos Hardalias zou dat een ‘verwoestende impact hebben op de volksgezondheid in het land’.

1061 bevestigde besmettingen

In Griekenland zijn er nu 1061 bevestigde coronabesmettingen, 32 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend.


BuZa: Hulp voor gestrande Nederlanders

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nederlandse reizigers zijn daardoor in de problemen gekomen. Het nieuwe platform www.bijzonderebijstandbuitenland.nl is een unieke gezamenlijke aanpak van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

 

3 Responses to Griekenland staakt vliegverkeer van/naar Nederland

  1. […] Griekenland staakt vliegverkeer van/naar Nederland […]

  2. […] staakte op 29 maart het vliegverkeer van/naar Nederland om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook het vliegverkeer van en naar […]

  3. […] Griekenland staakte op 29 maart het vliegverkeer van/naar Nederland om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Het vliegverkeer met Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië was al eerder in maart stilgelegd. Op 15 april werd het vliegverbod naar deze landen al met een maand verlengd. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: