Nu 743 coronabesmettingen bekend; 20 doden

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 48 nieuwe gevallen van het coronavirus bijgekomen. Het aantal geregistreerde besmettingen is nu 743. Er zijn 20 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Dat maakte Sotiris Tsiodras bekend tijdens de dagelijkse update namens het Ministerie van Volksgezondheid. Er zijn 134 mensen opgenomen in het ziekenhuis, daarvan worden er 45 geïntubeerd op de intensive care. De gemiddelde leeftijd van alle patiënten is 68 jaar, 60 procent van hen zijn mannen.

De gemiddelde leeftijd van de mensen die zijn overleden aan de gevolgen van het virus is 75 jaar. Inmiddels zijn er volgens Tsiodras ook 32 patiënten hersteld en weer ontslagen uit het ziekenhuis.

Tsiodras wees ook nog op twee positieve ontwikkelingen: een vermindering van het aantal besmettingen en sterfgevallen in Italië en het opheffen van de beperkingen in Wuhan (de Chinese stad waar de epidemie begon) nadat er in de afgelopen vijf dagen geen nieuwe gevallen bijkwamen.

Lockdown

Sinds gisteren is Griekenland in complete lockdown gegaan. Deze maatregel geldt tot zeker 6 april. Dat betekent dat iedereen verplicht binnen moet blijven als er geen goede reden is om de straat op te gaan.

Mensen die toch hun huis verlaten, moeten een identiteitsbewijs bij zich hebben en een speciaal formulier waarop staat waarom ze buiten zijn. De politie controleert of de beperkingen strikt worden nageleefd. Wie zich er niet aan houdt, krijgt een boete van 150 euro per overtreding.

Interactieve kaart

Op een interactieve kaart zijn alle bevestigde gevallen van het coronavirus in Griekenland te zien. De gegevens zijn afkomstig van officiële aankondigingen van de Griekse nationale gezondheidsorganisatie (EODY) en media die melding maken van lokale gevallen.

2 Responses to Nu 743 coronabesmettingen bekend; 20 doden

  1. […] gisteren zijn er in Griekenland 48 nieuwe gevallen van het coronavirus bijgekomen. Het aantal geregistreerde besmettingen is nu 743. Er zijn 20 mensen […]

  2. […] Nu 743 coronabesmettingen bekend; 20 doden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: