3 gewonden bij aardbeving in West-Griekenland

[klik op een afbeelding voor vergroting]

West-Griekenland is vannacht om 02.49 uur lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,6 op de Schaal van Richter. In de stad Parga raakten 3 mensen gewond.

Volgens het Geodynamische Instituut in Athene lag het epicentrum van de aardbeving op 14 kilometer ten noordwesten van Parga, op een diepte van 10 kilometer.

In Kanalaki, bij Parga, stortten enkele oude huizen zijn in en hebben veel woningen grote schade opgelopen. Ambtenaren van de lokale autoriteiten bezoeken nu dorpen om de situatie ter plekke te beoordelen. Drie mensen raakten licht gewond door vallende voorwerpen in huis, zij zijn naar het ziekenhuis in Ioannina gebracht.

Er zijn ook meldingen van aardverschuivingen en rotsblokken die op de weg zijn gevallen. De wegen naar  Kanalaki, Souli en Glyki waren hierdoor versperd. In het gebied ontstond een korte stroomstoring, maar rond 04.00 uur was de elektriciteit weer hersteld.

De beving werd sterk gevoeld in Thesprotia, Preveza en Corfu, waar volgens pesbureau AMNA veel geschrokken mensen hun huizen verlieten. De beving werd ook gevoeld in Ioannina, Arta en de omliggende regio’s.

One Response to 3 gewonden bij aardbeving in West-Griekenland

  1. […] 3 gewonden bij aardbeving in West-Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: