Alleen vaste bewoners mogen naar eilanden reizen

Alleen permanente bewoners en bevoorradingsvrachtwagens mogen met de veerboot naar de eilanden reizen. Dat heeft de minister van Scheepvaart en Eilandbeleid Yiannis Plakiotakis vandaag bekend gemaakt.

De maatregel geldt vanaf morgenochtend (21 maart) 06.00 uur. Mensen van het vasteland die al op de eilanden zijn, kunnen wel terugkeren. Door het gebruik van de veerboten te beperken hoopt de regering verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

“Zoals u weet, neemt de regering alle maatregelen die kunnen bijdragen tot de beheersing van de coronaviruspandemie”, lichtte Plakiotakis het besluit toe. “De belangrijkste boodschap is ‘we blijven thuis’ en we beperken onze bewegingen tot die absoluut noodzakelijk zijn om onszelf en onze landgenoten te beschermen.”

Met de maatregel geeft de minister gehoor aan het verzoek van lokale autoriteiten, voornamelijk op de Griekse eilanden en in regio’s ver van grote stedelijke centra. Zij maken zich zorgen over mogelijke besmettingen met het coronavirus. “Zoals de premier al zei: hoe kleiner het eiland, hoe moeilijker of zelfs onmogelijk zal de behandeling zijn van iemand die besmet raakt met het virus”, zei Plakiotakis.

Eilandbewoners vrezen voor een golf aan mensen van het vasteland die denken dat ze op de eilanden veilig zijn voor het virus. “Atheners die vakantiehuizen op de eilanden hebben, komen nu hier naar toe. Dit zorgt voor veel onzekerheid, omdat de enige faciliteit waar we het coronavirus kunnen aanpakken een kliniek is in een zeecontainer buiten het gezondheidscentrum”, vertelde een inwoner van Tinos aan de krant Kathimerini.

Gisteren werd bekend dat een verpleegkundige in het medisch centrum van Karpathos besmet is met het coronavirus. De vrouw is het eerste coronageval op het eiland. Het is onduidelijk hoe ze het virus heeft opgelopen, de vrouw had het eiland de afgelopen weken niet verlaten.

2 Responses to Alleen vaste bewoners mogen naar eilanden reizen

  1. […] Dat heeft de minister van Scheepvaart en Eilandbeleid Yiannis Plakiotakis vandaag bekend gemaakt. De maatregel geldt vanaf morgenochtend (21 maart) 06.00 uur. Mensen van het vasteland die al op de eilanden zijn, kunnen wel […]

  2. […] Alleen vaste bewoners mogen naar eilanden reizen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: