Twee dorpen in Kastoria in lockdown

Twee dorpen in de regio Kastoria (West-Macedonië) zijn voor 14 dagen in quarantaine gegaan, nadat daar een bovengemiddeld aantal mensen besmet bleek te zijn met het coronavirus.

Het gaat om de dorpen Damaskinia en Dragassia, in de gemeente Voio. Daar werden vandaag 16 besmettingen met het coronavirus ontdekt. Volgens onbevestigde berichten testten in een van de dorpen 10 van de 60 inwoners positief op het coronavirus.

Damaskinia en Dragassia worden hermetisch afgesloten van de rest van Kastoria. De toegangswegen naar de twee dorpen worden bewaakt met politieauto’s. Alleen medisch personeel en auto’s voor voedseltransport mogen naar binnen.

Volgens de staatszender ERT zijn onder de nieuwe besmettingen twee artsen, twee verpleegsters en enkele andere personeelsleden van het plaatselijke ziekenhuis.

Vorige week overleden twee mannen uit de regio aan het coronavirus: een 53-jarige man die werkte op de afdeling Microbiologie van het Kastoria-ziekenhuis en een man van 90 uit Ptolemaida. Tot vandaag waren er in Kastoria 14 besmettingen met het coronavirus bekend.

Volgens de meest recente officiële gegevens (15 maart) zijn er in Griekenland 331 bevestigde coronabesmettingen, 4 personen zijn overleden aan het virus.

4 Responses to Twee dorpen in Kastoria in lockdown

  1. […] dorpen in de regio Kastoria in het noorden van Griekenland zijn op slot gegaan nadat daar een bovengemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus werd ontdekt. Het gaat om […]

  2. […] werd ook bekend dat twee dorpen in de regio Kastoria (West-Macedonië) in quarantaine zijn geplaatst nadat daar een bovengemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus werd ontdekt. Het gaat om […]

  3. […] Twee dorpen in Kastoria in lockdown […]

  4. […] Damaskinia en Dragasia in West-Macedonië zijn opgeheven. De twee dorpen werden op 16 maart in quarantaine geplaatst nadat er 10 mensen besmet waren met het coronavirus en 4 mensen overleden aan het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: