Kind omgekomen bij brand in kamp Moria

Bij een grote brand in kamp Moria op Lesbos is een kind om het leven gekomen, meldt de lokale brandweer. Het gaat om een meisje van zes of zeven jaar oud.

Het vuur verwoestte twee containers die als woonruimte werden gebruikt in het kamp. Ook gingen enkele tenten in vlammen op. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. In het overvolle kamp breken wel vaker branden uit.

Moria is berekend op het huisvesten van minder dan 3000 mensen, maar er verblijven ongeveer 19.400 migranten en vluchtelingenin het kamp en de omgeving. De omstandigheden zijn er erbarmelijk. Er is een groot gebrek aan sanitaire voorzieningen en medische zorg.

Vorige week luidde Artsen zonder Grenzen de noodklok vanwege het coronavirus. Volgens de hulporganisatie is het onmogelijk om het coronavirus in een vluchtelingenkamp als Moria in te dammen en ligt er geen noodplan klaar. “Alle virussen en bacteriën voelen zich thuis in een dergelijke omgeving”, zei arts Marit van Lenthe van Artsen zonder Grenzen.

De organisatie riep de Griekse autoriteiten op om Moria zo snel mogelijk te evacueren en maatregelen te nemen om verspreiding onder de inwoners te voorkomen. Op Lesbos is één vrouw besmet geraakt met het coronavirus.

2 Responses to Kind omgekomen bij brand in kamp Moria

  1. Wanneer komt de bevolking van Nederland of beter nog van heel Europa in opstand tegen de mensonterende situaties op Lesbos en andere plaatsen in Griekenland?!
    Altijd de mond vol gehad over mensenrechten als het ging om ándere landen….

  2. […] Kind omgekomen bij brand in kamp Moria […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: