Twee personen overleden aan coronavirus

In Griekenland zijn vandaag twee mensen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bevestigd. Het totaal aantal coronadoden komt daarmee op 3.

Beide slachtoffers hadden al ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

Het gaat om een 90-jarige man die overleed in het ziekenhuis in Ptolemaida, een stad in het noorden van Griekenland. Hij was in het ziekenhuis opgenomen nadat hij op 11 maart positief op coronavirus had getest. Twee van zijn familieleden zijn ook besmet met het virus.

Het tweede slachtoffer is een 67-jarige man uit Zakynthos. Hij werd drie dagen geleden opgenomen in een ziekenhuis op het Ionische eiland. De man behoorde tot de groep die eind februari naar Israël en Egypte reisde. Hij is het tweede dodelijke slachtoffer van die groep reizigers.

Eerder deze week overleed voor het eerst iemand in Griekenland aan de gevolgen het nieuwe coronavirus. Dat was een 66-jarige man die deel uitmaakte van de groep mensen die besmet zijn geraakt tijdens een religieuze reis naar Israël en Egypte. De man had ook andere gezondheidsproblemen en werd op 2 maart opgenomen in het ziekenhuis in Patras.

In Griekenland zijn nu 190 besmettingen met het coronavirus bekend. Twee mensen die als eerste in Griekenland besmet waren (een 38-jarige vrouw uit Thessaloniki en haar zoon), zijn weer hersteld van het virus.

Griekenland heeft via sociale media een ‘Blijf thuis’-campagne gelanceerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Minister van Volksgezondheid Vassilis Kikilias tweette dat thuisblijven de ‘meest effectieve maatregel is om de epidemie te verminderen’, met daarbij de hashtag #μένουμε_σπίτι

4 Responses to Twee personen overleden aan coronavirus

  1. Rob Alberts schreef:

    Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte!

    Bezorgde groet,

  2. […] mensen overleden. Vandaag overleed een 53-jarige man in een ziekenhuis in Thessaloniki. Gisteren overleden twee mensen: een 67-jarige man op Zakynthos en een 90-jarige man in Ptolemaida. Eerder deze week overleed een […]

  3. […] Twee personen overleden aan coronavirus […]

  4. […] Een 53-jarige man die werkte op de afdeling Microbiologie van het Kastoria-ziekenhuis en een man van 90 uit Ptolemaida. Tot vandaag waren er in Kastoria 14 besmettingen met het coronavirus […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: