Alle scholen in Griekenland 14 dagen dicht

Alle scholen in Griekenland moeten de komende 14 dagen hun deuren gesloten houden om de verspreiding van het coronavirus proberen te voorkomen. Dat heeft minister van volksgezondheid Vassilis Kikilias aangekondigd op een informatiebijeenkomst.

De maatregel geldt voor alle onderwijsniveaus, van de kleuterschool tot het hoger onderwijs en de universiteiten. Kikilias zei ook dat er speciale maatregelen zullen worden genomen om werkende ouders en bedrijven te helpen die door de sluiting zijn getroffen.

Het Griekse ministerie van volksgezondheid heeft vandaag vijf nieuwe gevallen van coronabesmetting bevestigd, waardoor het totaal aantal in Griekenland op 89 komt. In vier van de vijf nieuwe gevallen ging het om mensen die in contact waren geweest met een andere besmette persoon. In het vijfde geval gaat het om een persoon die recent in Londen was.

De Griekse supermarktketen ‘Masoutis’ heeft laten weten dat de winkel in Plomari op het eiland Lesbos drie dagen dichtgaat nadat een medewerkster positief testte op het coronavirus. De vrouw was onlangs op reis geweest naar een land waar al een uitbraak van het virus was. De winkel wordt ontsmet en de medewerkster zit in thuisisolatie. Het is het eerste besmettingsgeval op het Egeïsche eiland.

Evangelos Marinakis – de Griekse zakenman en eigenaar van de voetbalclubs Olympiakos Piraeus en Nottingham Forest – heeft positief getest op het coronavirus. Dat schrijft hij op zijn Instagrampagina. Marinakis zegt dat hij het advies van artsen opvolgt en in thuisisolatie zit. “Ik voel me goed en volg alle noodzakelijke maatregelen. Ik raad al mijn medeburgers aan om hetzelfde te doen. Ik wens iedereen een snel herstel.”

3 Responses to Alle scholen in Griekenland 14 dagen dicht

  1. […] van Volksgezondheid Vassilis Kikilias aan dat alle scholen in Griekenland de komende 14 dagen gesloten zullen blijven om verspreiding van het coronavirus te […]

  2. […] Eerder deze week bepaalde de regering al dat alle scholen in Griekenland de komende 14 dagen dicht moeten blijven. De olympische fakkeltocht werd vandaag na een dag uit voorzorg […]

  3. […] Alle scholen in Griekenland 14 dagen dicht […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: