21 nieuwe coronabesmettingen in Griekenland

Het aantal coronabesmettingen in Griekenland is fors toegenomen. Woordvoerder Dimitris Tsiodras van het Griekse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het totaal aantal besmettingen nu op 31 staat.

De autoriteiten hadden al melding gemaakt van 10 gevallen, maar nu blijken ook 21 mensen die onlangs samen een religieuze bedevaart naar Israël en Egypte hebben gemaakt besmet te zijn met het nieuwe coronavirus. Het gaat om mensen die meerdere dagen per bus reisden. De groep van 53 personen keerde eind februari terug naar Griekenland.

De meeste nieuwe patiënten maken het goed en zitten thuis in quarantaine, zegt de nationale gezondheidsdienst. Twee andere leden van de groep (een 65-jarige man en zijn echtgenote) bleken eerder al besmet te zijn. Zij worden behandeld in een isolatie-eenheid in een ziekenhuis in Patras. Negen mensen worden behandeld in een ziekenhuis in Rio, een buitenwijk van Patras. Drie van hen vertoonden ernstige symptomen.

Volgens Tsiodras houden de autoriteiten rekening met een ‘aanzienlijke toename’ van het aantal bevestigde gevallen van coronabesmettingen in de komede weken. Hij benadrukte ook het belang dat burgers zich nauwgezet houden aan de preventieve maatregelen die worden aanbevolen door deskundigen.

De Griekse regering kondigde gisteren noodmaatregelen aan in de prefecturen Ilia, Zakynthos en Achaia in West-Griekenland om de verspreiding van het coronavirus te beperken. In het kader van de maatregelen zullen scholen, sportarena’s, bioscopen, theaters en archeologische vindplaatsen 48 uur gesloten zijn.

Preventieve maatregelen tegen coronabesmetting [klik voor een vergroting]

 

2 Responses to 21 nieuwe coronabesmettingen in Griekenland

  1. […] 21 nieuwe coronabesmettingen in Griekenland […]

  2. […] autoriteiten hadden al melding gemaakt van 10 gevallen, nu blijken ook 21 mensen die onlangs samen een religieuze bedevaart naar Israël en Egypte hebben gemaakt besmet te zijn met […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: