Twee nieuwe corona-patiënten in Griekenland

In Griekenland zijn de afgelopen 24 uur twee nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend. Het totaal aantal besmettingen komt hierdoor op drie.

Een van de nieuwe gevallen is het kind van de 38-jarige vrouw uit Thessaloniki die gisteren als eerste in Griekenland positief testte op het nieuwe coronavirus. De vrouw was recent in Milaan geweest, De school van het kind blijft uit voorzorg minimaal 14 dagen gesloten.

Het tweede geval is een vrouw die onlangs in Noord-Italië is geweest. Zij wordt behandeld in een ziekenhuis in Athene. De autoriteiten sporen de mensen op die met de vrouw in contact zijn geweest, inclusief de passagiers van het vliegtuig en iedereen die ze sinds haar aankomst in Athene heeft ontmoet.

Volgens het Griekse ministerie van Volksgezondheid verkeren alle drie de patiënten in relatief goede gezondheid en worden ze behandeld in het ziekenhuis.

Carnaval afgelast

Minister van Volksgezondheid Vasilis Kikilias kondigde aan dat alle carnavalevenementen in Griekenland worden geannuleerd vanwege het coronavirus. Een van de evenementen die worden afgelast is de carnavalsoptocht in Patras, die gepland stond voor 1 maart.

Kikilias benadrukte verder dat familieleden en vrienden van degenen die door het coronavirus zijn geïnfecteerd alert moeten zijn op mogelijk verdachte symptomen. Als ze vermoeden dat ze ook besmet zijn, moeten ze onmiddellijk hun arts of de gezondheidsdiensten.

Richtlijnen voor bescherming tegen het virus

De civiele beschermingsdienst van Griekenland heeft vandaag richtlijnen opgesteld voor de bescherming tegen het coronavirus. De richtlijnen bevaten 8 aandachtspunten en zijn opgesteld in zes talen:  Engels, Frans, Russisch, Albanees, Arabisch en Farsi.

klik op afbeelding voor een vergroting

Update 28/02: Het Griekse ministerie van Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat er een vierde besmetting met het coronavirus is. Het gaat om een 36-jarige vrouw uit Athene die recent in het noorden van Italië is geweedt. Ze vertoont milde symptomen van het virus.

Update 29/02: Het totaal aantal besmettingen met het nieuwe coronovirus in Griekenland is gestegen naar 7.  Het gaat om een vrouw in Thessaloniki (die bevriend is met de eerste vrouw die besmet was) en twee mannen in Athene, waarvan er een onlangs in het noorden van Italië was en de ander nauw contact had met de eerste patiënt in de Griekse hoofdstad.

3 Responses to Twee nieuwe corona-patiënten in Griekenland

  1. […] Griekenland zijn tot dusver drie gevallen van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een vrouw en haar kind uit Thessaloniki en een vrouw in Athene. De twee vrouwen zijn […]

  2. […] Twee nieuwe corona-patiënten in Griekenland […]

  3. […] Griekenland zijn de afgelopen 24 uur twee nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend. Het totaal aantal besmettingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: