Populaire komedie-acteur Kostas Voutsas overleden

De populaire komedie-acteur Kostas Voutsas is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een longinfectie, waarvoor hij begin deze maand in het ziekenhuis werd opgenomen.

Kostas Voutsas werd op 31 december 1931 geboren in Athene, maar zijn familie verhuisde een jaar later naar Thessaloniki. Hij volgde een acteeropleiding aan de Drama School van het Macedonische Conservatorium in Thessaloniki en maakte zijn filmdebuut in 1953.

De grote doorbraak van Voutsas kwam in 1961 toen de Griekse regisseur Giannis Dalianidis hem een ​​rol gaf in de succesvolle film ‘O Katiforos’ (The Downfall), waarin actrice Zoe Laskari debuteerde. Al snel groeide Voutsas uit tot een van de beste en populairste komische acteurs van zijn generatie.

Hij was een belangrijke acteur bij Finos Films en speelde in ongeveer 60 films, voornamelijk komedies en musicals uit het ‘gouden tijdperk’ van de Griekse cinema. Ook speelde Voutsas in verschillende (klassieke) komische toneelstukken, zoals ‘De wespen’ van Aristophanes en ‘Le bourgeois gentilhomme’ van Molière. In 1984 ontving hij een Lifetime Achievement Award op het filmfestival van Thessaloniki.

Bij het toneel lag zijn grote liefde zei hij eens in een interview met het dagblad To Vima: “Het spelen in films heeft me veel geholpen, maar ik was altijd toegewijd aan het theater en dat was mijn hoogtepunt.”

In oktober vorig jaar stond Voutsas nog op het toneel en hij was bezig met de voorbereidingen voor een nieuw stuk toen hij enkele weken geleden met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

2 Responses to Populaire komedie-acteur Kostas Voutsas overleden

  1. […] Populaire komedie-acteur Kostas Voutsas overleden […]

  2. […] Populaire komedie-acteur Kostas Voutsas […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: