Eerste corona-besmetting in Griekenland

In Griekenland is de eerste officiële besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt.

Het gaat om een 38-jarige vrouw in Thessaloniki die recent in Noord-Italië is geweest. Haar familie zal uit voorzorg 14 dagen in quarantaine worden geplaatst.

Volgens Sotiris Tsiodras, die namens de Nationale Gezondheidsorganisatie het woord voert over het coronavirus, vertoont de vrouw milde symptomen van het virus en verkeert ze in relatief goede gezondheid.

Tsiodras adviseert iedereen die onlangs in Noord-Italië is geweest om goede persoonlijke hygiëne toe te passen en contact op te nemen met de gezondheidsautoriteiten als ze verdachte symptomen hebben.

Gisteren maakten de Griekse autoriteiten bekend welke maatregelen er genomen kunnen worden in het geval van een massale uitbraak van het virus, zoals het sluiten van openbare ruimten en het opleggen van een reisverbod. Vooralsnog worden er geen beperkende maatregelen genomen in Griekenland.

Coronavirus

In december 2019 begon de uitbraak van een nieuw coronavirus in de regio Wuhan in China. Inmiddels is het virus ook opgedoken in andere landen, waaronder Japan, Thailand, de VS, Duitsland, Frankrijk, Noord-Italië, Zuid-Korea en Iran.

Wereldwijd zijn er nu 81.000 besmettingen met het COVID-19-virus vastgesteld, 2760 mensen overleden aan het virus. Verreweg de meeste slachtoffers komen uit China. De meeste patiënten (98 procent) genezen weer van de infectie met het nieuwe coronavirus.

4 Responses to Eerste corona-besmetting in Griekenland

  1. […] van de nieuwe gevallen is het kind van de 38-jarige vrouw uit Thessaloniki die gisteren als eerste in Griekenland positief testte op het nieuwe coronavirus. De school van het kind blijft uit voorzorg minimaal 14 dagen […]

  2. […] Eerste corona-besmetting in Griekenland […]

  3. […] Griekenland is de eerste officiële besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekend […]

  4. […] is vandaag precies een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting werd vastgesteld in Griekenland. Het ging om een 38-jarige vrouw uit Thessaloniki die recent in Milaan was […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: