Utrechtse Stefania voor Griekenland naar Songfestival

De Griekse inzending voor het Eurovisie Songfestival heeft dit jaar een Nederlands tintje. De Utrechtse Stefania Liberakakis zal Griekenland vertegenwoordigen.

De pas 17-jarige Grieks-Nederlandse zangeres zal tijdens het liedjesfestijn het nummer ‘SUPERG!RL’ zingen. Dat heeft de Griekse publieke omroep ERT vandaag bekendgemaakt. Het nummer – een poplied met invloeden van typisch Griekse muziek –  is geschreven door Dimitris Kontopoulos en zal binnenkort worden gepresenteerd.

“Het is zo gek om te beseffen dat deze droom daadwerkelijk is uitgekomen”, zei Liberakakis tegen de NOS. “Ik kijk elk jaar naar het Eurovisie Songfestival en het gaat ieder jaar weer door m’n hoofd hoe vet het zou zijn om daar zelf te staan. Dat de Griekse omroep mij nu heeft benaderd om mijn land te vertegenwoordigen, is echt te gek.”

The Voice Kids

Stefania Liberakakis begon op haar achtste met zingen. In 2014 deed ze mee aan het derde seizoen van The Voice Kids. In 2016 maakte Liberakakis deel uit van de band Kisses die deelnam aan het Junior Songfestival en daar als 8e eindigde. Ook heeft ze twee jaar bij Kinderen voor Kinderen gezongen.

Liberakakis acteert ook. Ze speelde in de tv-serie ‘Brugklas’ en in drie films, waaronder ‘De Club van Lelijke Kinderen’ (2019). Daarnaast is ze een van de presentatrices van de YouTube-kanalen MEIDEN Magazine en Yours Daily en is ze zeer populair op social media.  Je kan haar onder andere volgen op Instagram, TikTok en YouTube.

Het Eurovisie Songfestival wordt op 12, 14 en 16 mei gehouden in Rotterdam. Griekenland is ingeloot in de tweede halve finale op 14 mei. Van deze deelnemers gaan er tien door naar de finale

Vorig jaar eindigde Griekenland op het Songfestival in de achterhoede. Het nummer ‘Better love’ van Katerine Duska kwam niet verder dan de 21e plaats.

3 Responses to Utrechtse Stefania voor Griekenland naar Songfestival

  1. […] Utrechtse Stefania voor Griekenland naar Songfestival […]

  2. […] Utrechtse Stefania voor Griekenland naar Songfestival […]

  3. […] de coronaviruspandemie is er nu geen Songfestival in Rotterdam. En dus ook geen kans voor de Grieks-Nederlandse Stefania om te schitteren op het liedjesfestijn. Ze zou Griekenland vertegenwoordigen met het nummer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: