Griekse korte film ‘Phélia’ op IFFR

Op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) dat op 22 januari begint, wordt ook een korte Griekse film vertoond.

De film ‘Phélia’ van de jonge regisseur Elia Kalogianni maakt deel uit van het festivalonderdeel Voices Short. Deze sectie bevat een reeks aan verhalende korte films uit alle delen van de wereld.

‘Phélia’ duurt 17 minuten en gaat over een bewaker in Athene die wil ontsnappen aan de verstikkende routine van haar nachtdienst. In je eentje tafelvoetbal spelen en luisteren naar liefdesadvies op de nachtradio is ook niet alles, dus ze besluit een meer intieme relatie aan te knopen. Het is een sterk visueel werk, vol vervreemdende beelden van lege vergaderzalen, gammele liften en spiedende beveiligingscamera’s.

Regisseur Elia Kalogianni werd in 1995 geboren. Ze studeerde een jaar aan de kunstacademie in Thessaloniki voordat zij zich inschreef aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daar studeerde Kalogianni in 2019 af. Haar korte film ‘Soldier 365’ (2019) kreeg een speciale vermelding van het Eye on Art Research Lab.

Het IFFR wordt van 22 januari tot 2 februari gehouden in Rotterdam.

2 Responses to Griekse korte film ‘Phélia’ op IFFR

  1. […] Griekse korte film ‘Phélia’ op IFFR […]

  2. […] In The Room’ wordt op 27, 29 en 30 januari vertoond op het filmfestival in Rotterdam. Ook de korte Griekse film ‘Phélia’ is te zien op het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: