Tarieven Griekse veerboten omhoog

De prijs van een kaartje voor Griekse veerdiensten stijgt dit jaar waarschijnlijk met 7 tot 10 procent. De veerbootmaatschappijen zeggen dat ze genoodzaakt zijn om de ticketprijs te verhogen vanwege de verplichting om andere én duurdere brandstof te gebruiken.

Sinds 1 januari moeten alle zeeschepen wereldwijd varen op brandstof met een lager zwavelgehalte (0,5 procent in plaats van 3,5 procent). Deze nieuwe verordening van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) is gericht op het verminderen van luchtvervuiling.

Volgens de veerbootmaatschappijen stijgen hun bedrijfskosten door de IMO-eis met 25 procent. Die kostenstijging zal gedeeltelijk worden doorberekend aan de passagiers.

Update 10/01: De Griekse veerbootmaatschappijen hebben hun tarieven voor 2020 verhoogd met 6 procent, Dat is vandaag bekend gemaakt. Maatschappijen die veerboten exploiteren op de routes naar afgelegen Griekse eilanden zullen de tarieven niet verhogen, omdat de extra brandstofkosten worden gedekt door overheidssubsidies. Die subsidies zijn dit jaar gestegen van 90 miljoen naar 130 miljoen euro.

One Response to Tarieven Griekse veerboten omhoog

  1. […] Tarieven Griekse veerboten omhoog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: