Laatste hand gelegd aan restauratie Plaka-boogbrug

Nog even en de Plaka-brug is weer in zijn volle glorie te zien. Enkele dagen geleden is het laatste stuk steen geplaatst. Daarmee is het belangrijkste gedeelte van de restauratie van de historische boogbrug voltooid. Het hele project wordt naar verwachting aan het eind van volgende maand afgerond.

De Plaka-brug stortte op 1 februari 2015 in als gevolg van langdurige, zware regenval en harde wind. De brokstukken werden meegevoerd door het water van de Arachthos-rivier. Tientallen vakmensen hebben de afgelopen maanden onder toezicht van twee architect-bouwers gewerkt aan het herbouwen van de brug.

De indrukwekkende brug in het Tzoumerka-gebied tussen de departementen Ioannina en Arta werd gebouwd in opdracht van de rijke koopman Ioannis Loulis. Tijdens de bouw stortte de brug tweemaal in (in 1860 en 1863), in 1866 werd hij voltooid. Met een hoogte van 20 meter en een breedte van 40 meter was het de grootste stenen boogbrug van Griekenland en de Balkan.

 

2 Responses to Laatste hand gelegd aan restauratie Plaka-boogbrug

  1. […] Laatste hand gelegd aan restauratie Plaka-boogbrug […]

  2. […] op Kreta in voor het oog van een cameraploeg. Een andere brug (die in 2015 instortte) werd dit jaar weer in oude luister hersteld. En ook dit jaar werden er bij de aanleg van de metro in Thessaloniki weer talloze bijzondere […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: