Tommy Lee vraagt om verbod ezelritjes op Santorini

De Grieks-Amerikaanse rocker Tommmy Lee heeft de Griekse minister van Landbouw Makis Voridis per brief verzocht om ezelritjes op Santorini te verbieden. Dat meldt muziekwebsite Billboard.

De drummer van heavy metal-band Mötley Crüe was naar eigen zeggen geschokt toen hij in de zomer een bezoek bracht aan Santorini en zag hoe de ezels en muildieren als taxi werden gebruikt voor toeristen. Tommmy Lee besloot een brief te schrijven aan de Griekse minister van Landbouw Makis Voridis​ nadat hij op CNN een video van dierenrechtenorganisatie PETA over de ezels had gezien.

“Ik ben vereerd dat ik in Athene ben geboren en overal waar ik met Mötley Crüe optreed, beroep ik me trots op mijn Griekse afkomst. Maar er is één probleem dat de reputatie van Griekenland besmeurt en waarvan ik hoop dat u zult helpen om het op te lossen: het ziekmakende misbruik van ezels en muildieren die toeristen de steile heuvels op Santorini moeten opsjouwen”, schrijft de 57-jarige muzikant.

“Op CNN zag ik het verhaal over de ezels en ik besloot om samen met mijn vrienden van PETA om deze wreedheid te stoppen. Ik was vooral boos toen ik hoorde dat er enkele jaren geleden een wet is aangenomen om de ezels te helpen, maar dat deze niet wordt gehandhaafd. De videobeelden van deze lijdende dieren achtervolgen me”, aldus Tommy Lee.

“Ik begrijp dat u de macht hebt om deze wreedheden te stoppen en Santorini gastvrij te maken voor zowel toeristen als dieren. Maak alstublieft onmiddellijk een einde aan de ouderwetse wreedheid van ‘dierentaxi’s”, besluit hij zijn brief aan Voridis.

Dierenrechtenorganisaties

Dierenrechtenorganisaties trokken vorig jaar al aan de bel over het lot van de ezels op Santorini. Dit voorjaar werd een campagne gelanceerd die toeristen wil toeristen laten nadenken voordat ze ezels als taxi’s gebruiken om de steile trappen bij de haven van Fira te beklimmen. De ezelritjes zijn populair, hoewel er ook een kabelbaan naar boven gaat en mensen zelf omhoog kunnen wandelen.

Dagelijks maken de ezels ongeveer zeven ritjes met (zwaarlijvige) toeristen van de oude haven naar de hoofdstad Fira over steile trappen die bijna 600 treden tellen. De dieren hebben er zwaar onder te lijden. Ze hebben vaak een ingezakte of gebroken ruggengraat door de zware last en open wonden op hun rug door slecht passende zadels.

4 Responses to Tommy Lee vraagt om verbod ezelritjes op Santorini

  1. Lies Smit schreef:

    Hopelijk gaan ze er nu echt iets aan doen!

  2. Gabrielle Geuens schreef:

    Ik vind dat hij gelijk heeft ocharme die ezeltjes vind erg

  3. Annie Oudijk schreef:

    Dit doe je toch niet, omdat je zelf te lui bent om te lopen pak je een ezel! Neem dan de kabelbaan en laat de ezeltjes staan!

  4. […] Tommy Lee vraagt om verbod ezelritjes op Santorini […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: