Zo omzeil je het rookverbod…

Op 19 november is in Griekenland het nieuwe rookverbod ingegaan. De boetes variëren van 100 tot 10.000 euro en worden opgelegd aan zowel de rokers als de bedrijven en beheerders van openbare voorzieningen die het rookverbod overtreden.

De nieuwe regering van premier Mitsotakis – zelf een fervent anti-roker – wil het roken in de openbare ruimte hard aan gaan pakken. Er is zelfs een kliklijn geopend voor mensen die een overtreding van het rookverbod willen melden. In de eerste 24 uur dat de lijn open was werd het nummer 235 keer gebeld, overigens net alleen om overtredingen te melden.

Een roker die het verbod overtreedt krijgt een boete van 100 euro (dit was 50 euro), wie rookt in de auto in het gezelschap van kinderen onder de 12 jaar moet 1500 euro betalen, die boete loopt op naar 3000 euro als het gaat om openbaar vervoer. Ook moet de bestuurder een maand zijn rijbewijs inleveren.

Voor horeca-gelegenheden is de boete voor het overtreden van het rookverbod afhankelijk van de grootte van de zaak. Een bar of restaurant dat kleiner is dan 100 m2 krjgt een boete van 500 euro. Voor nachtclubs en restaurants die groter zijn dan 300 m2 is de boete 6000 euro en dat bedrag kan oplopen tot 10.000 euro.

Maar er zijn natuurlijk altijd manieren om tóch binnen te roken zonder daarbij de wet te overtreden.

 

3 Responses to Zo omzeil je het rookverbod…

  1. Helen Danopoulos schreef:

    Wat schijnheilig zeg. Laat Mitsotakis eerst eens wat regelen voor al die drugsverslaafden.Dan schrikken de toeristen niet zo als ze nietsvermoedend door parken en Athene lopen.

  2. Yannis schreef:

    Triest dat dit belangrijkers dan de enorme corruptitie en armoede. En een stuk flinker dan de laffe houding tegen Turkije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: