Actrice en zangeres Sotiria Leonardou overleden

De Griekse actrice en zangeres Sotiria Leonardou is gisteren overleden na een lang gevecht met een zeldzame ziekte. Door haar ziekte was ze aan bed gekluisterd en moest ze enkele jaren geleden noodgedwongen een punt achter haar carrière zetten.

Leonardou werd geboren in Athene en studeerde muziek, theater en dans. Ze brak door met haar iconische rol in de film ‘Rebetiko’ (1983) van regisseur Costas Ferris, waarvoor ze meeschreef aan het het script. Ze speelde in de film de rol van de beroemde Grieks-Armeense rebetiko-zangeres Marika Ninou (1922-1957). Op het filmfestival van Thessaloniki won ze in 1984 voor die vertolking de prijs voor beste actrice.

Ze speelde de hoofdrol in de film ‘Akropolis’ van Pantelis Voulgaris, waarvoor ze een prijs won. Ook schreef Leonardou het scenario voor ‘An African Tale’ en richtte ze het Cyber Scene theater op.

Als zangeres trad Leonardou regelmatig op met het orkest van Mikis Theodorakis. In 1995 bracht ze haar eerste persoonlijke album uit (Δεν Έχω Χρόνο Μάτια Μου). Daarna maakte ze nog twee albums: ΜΙS (1999) en Γυναίκες (2006).

“Zingen gaat niet alleen om het hebben van een mooie stem. Het gaat erom dat je iets emotioneel kunt uitdrukken. En om dat te doen, moet je leren om personages te creëren”, zei Leonardou eens in een interview.

2 Responses to Actrice en zangeres Sotiria Leonardou overleden

  1. […] Actrice en zangeres Sotiria Leonardou overleden […]

  2. […] Actrice en zangeres Sotiria Leonardou […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: