Meer dan 130 migranten gered op zee

Ten zuiden van het eiland Astypalea in de Egeïsche Zee heeft een privéboot 56 migranten en vluchtelingen van zee gehaald. Zij bevonden zich op een rubberboot en hadden contact gezocht met het Europese noodnummer 112.

De opvarenden van de rubberboot zijn onder begeleiding van Frontex, het EU-agentschap voor grensbewaking, overgebracht naar Kos. Daar zullen ze naar het vluchtelingen- en migrantenkamp worden gebracht.

Voor de kust van Samos lokaliseerde Frontex een rubberboot met 81 migranten en vluchtelingen. Zij zijn overgebracht naar de haven van Malagri op Samos. Een 22-jarige man, die wordt verdacht van mensensmokkel, en de bestuurder van de boot werden opgepakt.

Het aantal vluchtelingen en migranten dat Griekenland bereikt, is de afgelopen maanden weer gestegen. Dagelijks komen er honderden mensen aan, die vanuit buurland Turkije de oversteek maken. Begin deze week overleed een 3-jarig jongetje nadat een patrouilleboot van de Griekse kustwacht ten oosten van Kos in aanvaring kwam met een rubberboot met 34 migranten en vluchtelingen.

Op de Griekse eilanden zijn op dit moment meer dan 26.000 migranten. Dat is een record sinds in 2016 het akkoord tussen Turkije en de Europese Unie werd ondertekend over de vluchtelingenstromen. De Griekse regering heeft laten weten dat ze komst van migranten en vluchtelingen in de winter willen beperken en dat er meer mensen zullen worden uitgezet.

2 Responses to Meer dan 130 migranten gered op zee

  1. […] Meer dan 130 migranten gered op zee […]

  2. Ton Boxem schreef:

    Dat akkoord met Turkije stelt dus niets voor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: