Prijs stookolie met 11 procent gedaald

De prijs van stookolie in Griekenland ligt deze winter 11 procent lager dan een jaar geleden. Volgens de laatste gegevens zal de verkoopprijs tussen 1,02 en 1,05 euro per liter liggen.

Op 15 oktober is de officiële verkoopperiode voor stookolie begonnen. De regering werkt aan een nieuw kader voor de stookoliesubsidie, om de huishoudens die het nodig hebben onmiddellijk ondersteuning te kunnen bieden.

Oliekachels zijn in Griekenland nog steeds de meest voorkomende vorm van verwarming. In de periode 2008 – 2017 (tijdens de economische crisis) daalde de verkoop van stookolie in Griekenland met 62,4 procent. Veel huishoudens namen hun toevlucht tot alternatieve warmtebronnen, zoals houtkachels, open haarden of elektrische kachels.

Griekse winter

In 2016 maakte de de Nederlandse filmmaakster Ingeborg Jansen de documentaire ‘Griekse Winter’ over (broer en zus) Tasos en Evdokia Pafralides die in Thessaloniki klein tankstation runnen. In de winter leveren ze tevens stookolie aan een groot aantal flats en woningen in de stad. Door de crisis kunnen steeds minder Grieken zich de stookolie veroorloven. Iedere dag staan Tasos en Evdokia voor een dilemma: moeten ze stookolie weigeren aan klanten die het niet kunnen betalen?

2 Responses to Prijs stookolie met 11 procent gedaald

  1. ingrid Osephius schreef:

    Wij hebben vorig jaar 1,06 betaald, dus waar die 11 % verlaging vandaan komt weet ik niet. Weer broodje AAP van deze regering.

  2. […] Prijs stookolie met 11 procent gedaald […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: